Examenshelg för Veiby

Annons:

Ole Christian Veibys vintersäsong är framme vid huvudmålet: VM-tävlingen Rally Sweden!

– Det har gått bra i vinter. Vi har fått fin träning i tidigare rallyn och går in i det här med en bra känsla, säger Veiby som är en av segerkandidaterna i WRC2 med sin KMS-preparerade Volkswagen Polo GTI R5.

2019 tog Ole Christian hem segern i WRC2, även då under Kristoffersson Motorsports flagga. Förra året utmanade han Andreas Mikkelsen ända in i slutet, men slutade då tvåa.

– Vi vann flest sträckor då också, men det blev ett litet stopp i ett vägbyte, minns Kongsvinger-föraren som är ute efter revansch.

Bredvid sig i bilen har han nu co-drivern som tog hem segern förra året, Torstein Eriksen, som då lotsade Mikkelsen, men nu alltså åker med en annan landsman. Det nybildade paret fick en perfekt start under gångna helgen när de tog hem Rally Lima i konkurrens med hela svenska eliten.

Annons:

– Det fungerar fantastiskt bra med Torstein, intygar Veiby som också är mycket nöjd med hela uppladdningen inför VM-rallyt.

Många mil i kroppen har det blivit i Rally Sigdal, Rally Elverum och Rally Lima, framgångsrika sådana i form av två segrar, men också med utmaningar.

– Det har inte varit en “walk in the park” på något vis. Vi har fått pusha hårt och ta oss genom en del problem och hoppas att vi har löst dessa nu. Bra förberedelser.

Kristoffersson Motorsports teamchef Tommy Kristoffersson bekräftar att det har jobbats hårt under vintern i verkstaden väster om Arvika, allt för att ge Veiby ypperliga förutsättningar.

– Vi hade inte kunnat göra mer än vi har gjort i förberedelserna. Det blir så klart tufft. Vi vet att andra team kommer med helt nya bilar, men vi känner oss trygga med vår Polo och Ole Christian kommer med ett gott självförtroende efter segern i Lima. Det blir spännande det här!

Att detaljerna måste sitta är ett krav för att kunna hävda sig i den tuffa konkurrensen i WRC2.

– Det finns minst 5-6 förare som kan ta hem det, säger Veiby, och nämner Oliver Solberg som en av de främsta konkurrenterna.

– Ska bli kul att ta kampen mot Oliver. Vi var ju teamkompisar 2021.

Kristoffersson Motorsport har installerat sig på Motorcentralen i Umeå och preparerar där inför ett rally i vintriga förhållande, men ändå med föraningar om att däcken kommer att spela en viktig roll.

– Våra mekaniker och ingenjörer måste vara fokuserade hela helgen och det kommer att krävas en smart däckstrategi, menar Tommy Kristoffersson.

När det gäller däcken har Johan Kristoffersson tagit på sig huvudansvaret och i vanlig ordning gjort läxan grundligt.

– Johan har gjort ett fantastiskt arbete, så det är bra förberett, lovar en Ole Christian Veiby med goda segerförhoppningar.

Annonser: