Nytändning och dubbla stortävlingar för Robert Andersson

Annons:

Intervju med Eskilstunas MKs Robert Andersson som har en hektiskt inledning på februari med både SM-premiär och Rally Sweden Historic.

När Robert Andersson med team startade säsongen 2022 blev det in en inhyrd R5 Hyundai till Rally Boden. Men det blev ett kort äventyr, men det gjorde inte Robert mindre sugen på en fyrhjulsdriven bil.

– Visst skulle vi vilja åka R5, men i dom här tiderna gick det inte att få ihop, menar Robert.

Eskilstuna MKs Robert, som vann SM-guld 2019 i den otrimmade klassen gör nu en ny satsning. Förra säsongen körde Robert med sin co-driver Jesper Samuelsson i den trimmade tvåhjulsdrivna klassen i sin Opel Astra med riktigt bra tider och prestationer, men tvingades tyvärr bryta när målsnöret närmat sig flera tävlingar.

– Det kändes som vi behövde en nytändning i teamet och när den här bilen dök upp slog vi till, säger Robert.

Annons:

I Anderssons team är rallyintresset och engagemanget enormt, och nu står en Mitsubishi Evo 9 i garaget som tidigare körts i södra Sverige. En bil i mycket fint skick och en bil som Robert Andersson kan visa sig stark med.

Robert och Jesper kommer till Rally Lima med startnummer 39 på den svarta Mitsubishin.

Ytterligare en ny bit i Roberts SM-tävlande är att anmäla sig till teammästerskapet. Robert har tillsammans med Jonna Eson Brådhe från SMK Nyköping samarbetat tidigare och nu fördjupat relationen och bildat BDS-Eskilstuna Team Sweden, med planen att plocka poäng i teamet och göra gemensam satsning på flera plan.

Arbetet med att få ihop en SM-säsong är enormt och kan nu fördela lite av arbetsbördan. Att det till och med kan komma ytterligare en chaufför in i teamet till sommarsäsongen är inte omöjligt.

– Vi vill kunna avlasta varandra och inte behöva dra i alla trådar själv som vi gjort fram till nu, berättar en laddad Robert.

Målsättningen för tävlingsmänniskan Robert är givet vis en medalj i slutet av säsongen.

– Men man får inse fakta att vi åker mot hårt motstånd, så man får vara ödmjuk när man möter så många bra bilar i den här klumpen (Mitsubishi). Vi ska försöka åka på så gott vi kan men inte lägga för stor press på oss så här i början med ny bil och allt man ska lära sig, säger Robert.

Rally-SM i all ära, men redan veckan efter SM-premiären går det svenska VM rallyt i Umeå av stapeln och även där kommer Robert Andersson dyka upp på startlinjen. Men då i den historiska klassen Rally Sweden Historic där han rattar en bil han är mer än välbekant med.

En Suzuki Swift som han och Jesper skall utmana de 30-tal startande med. Bilen är byggd av Roberts bror Rickard och kördes senast av Roberts pappa Dan och syster Sandra under Midnattssolsrallyt i somras, där både bra resultat ett motorbyte varierade upplevelsen på sommarvägarna. I Umeå kommer man med samma trogna team att bemästra kyla, snö och tuffa konkurrenter.

Annonser: