P-G Andersson efter Rally Lima

Annons:

P-G Andersson och codriver Anders Fredriksson ligger femma i Rally-SM trots att de tvingades bryta några kurvor in på Rally Limas andra sträcka.

– Mekanikerna i Team SKÅAB räddade oss verkligen. Stort tack till teamet som fixade bilen. Det är tur att jag kör för ett så bra team som fick till bilen så fort och sen bad mig gå ut och köra fullt igen, säger P-G Andersson efter årets premiär Rally-SM, Rally Lima.

Regerande svenska mästarna i den internationella fyrhjulsdrivna klassen, Per-Gunnar ”P-G” Andersson och Anders Fredriksson (båda Årjängs MK) kom till start i SM-premiären i Lima i Team SKÅABs splitter nya Ford Fiesta R2 från M-sport med målet att försvara sitt SM-guld.

De inledde rallyt med näst snabbaste tid efter norske VM-föraren Ole Christian Veiby, men bara fyra kurvor in på den andra sträckan tog deras framfart abrupt stopp.

– Tyvärr föll jag på eget grepp på andra sträckan med lite för hård attack. Jag visste att det var spårigt och snöigt i början av den sträckan och blir lite irriterad på mig själv för att jag tog i för hårt. Det släppte i lössnön, vi snurrade och jag åkte in i ett träd. Som tur var slog vi inte sönder något som började läcka. Så vi kunde ta oss till service, säger P-G.

Annons:

Mekanikerna gjorde ett kanonjobb och på sträcka fyra stod de åter på startlinjen. Trots att de körde två sträckor mindre än konkurrenterna och fick över 10 minuter i tidstillägg, slutade de nia i klassen och tolva totalt i rallyt. Och tack vara segern på rallyts sista sträcka plockade de hem fem extra SM-poäng. Det lägger dem på femteplats i SM-tabellen.

– Mekanikerna i Team SKÅAB räddade oss verkligen idag. Stort tack till teamet som fixade bilen. Det är tur att jag kör för ett så bra team som både fick till bilen så fort och sen bad mig gå ut och köra fullt igen. Det såg mörkt ut när vi stod i skogen, men vi tappade ändå inte så mycket i SM-tabellen i slutändan. De sträckor jag fick köra idag har egentligen gått riktigt bra, avslutar P-G.

SM-tabellen 2023
1. Ole Christian Veiby , 29 p
2 Patrik Flodin Ilsbo MK 25 p
3 Fredrik Åhlin, 22 p
4 Dennis Rådström, 19 p
5 P-G Andersson, 18 p

Rally Lima
1. Ole Christian Veiby 1:09:34,7
2. Patrik Flodin 1:10:32,2 +57,7
3. Fredrik Åhlin 1:10:45,0 +1:10,3
4. Dennis Rådström 1:11:53,8 +2:19,1
5. Albin Nordh 1:12:06,2 +2:31,5
6. Thomas Thunström 1:13:01,5 +3:26,8

9. P-G Andersson, 1:19:39,2 +10:04,5

Annonser: