Inför Rally Lima: Bra känsla i nya bilen för P-G Andersson

Annons:

P-G Andersson har testat Team Skåabs nya Ford Fiesta Rally2 från M-sport inför SM-premiären. Och det kändes mycket bra.

Regerande mästarna P-G Andersson och co-driver Anders Fredriksson har premiärkört Team Skåabs nylevererade Ford Fiesta Rally2 från M-sport under ett tvådagarstest. De kommer att ha bilen till sitt förfogande under årets Rally-SM där de kör för att försvara de senaste tre årens SM-guld.

– Testet gick förjävligt bra, rent ut sagt. Jag hade en bra känsla direkt i den nya bilen. Självklart är målet att köra för fjärde raka SM-guldet, säger P-G.

Regerande svenska mästarna i den internationella fyrhjulsdrivna klassen, Per-Gunnar ”P-G” Andersson,och Anders Fredriksson (båda Årjängs MK) funderade på att trappa ner sin rallysatsning i år. Istället kommer de till start i Rally-SM i en splitter ny Ford Fiesta Rally2 från M-sport tillsammans med Team Skåab.

– Jag är otroligt tacksam för den här chansen Stefan Kristensson ger oss och Team Skåabs otroliga engagemang. Det är länge sen jag var så här taggad inför en säsong. Självklart är målet att köra för fjärde raka SM-guldet, säger P-G.

Annons:

P-G och Anders har tillsammans med Team Skåab genomfört ett tvådagarstest uppe i Anttila och åker nu mot Lima för att rekognosera sträckorna i morgon inför Rally Lima.

– Vi hann nog med drygt 12 mil första dagen och det gick förjävligt bra, rent ut sagt. Micke Gustafsson hade ställt in bilen innan testet och fått till riktigt bra inställningar, så jag hade en bra känsla direkt i den nya bilen. Under andra dagen gjorde vi bara lite finjusteringar av både bil och körning, säger P-G.

– Jag kände mig riktigt snabb under testet, så nu ser jag verkligen fram emot helgens rallyåka, avslutar P-G.

Annonser: