Mattias Adielsson inför South Swedish Rally 2023

Annons:

Mattias Adielsson tillsammans med codrivern Bosse Holmstrand siktar inte bara högt utan högst inför helgens South Swedish Rally.

I helgen är det dags för årets andra deltävling av Rally-SM, South Swedish Rally. Mattias Adielsson tillsammans med kartläsaren Bosse Holmstrand siktar på seger med sin Toyota Corolla i Nationella 2wd.

– Vi siktar på seger, inget snack om det. Sedan är det ju som alltid hela säsongen räknas. Vi började med en sjätteplats i vintras och fick med oss värdefulla poäng där.

– Nu har vi kört två tävlingar under våren och vunnit båda, senaste segern i Laholm gör även att vi leder Rally-SM Grussprint, så vi kommer till Älmhult med stort självförtroende, säger Mattias Adielsson.

South Swedish Rally avgörs över 11 specialsträckor som tillsammans mäter ca 11 mil. Starten sker på fredag med två specialsträckor och under lördagen körs de resterande sträckorna. Rapporterna säger hårda torra vägar där dammet kan bli problem. Tävlingen avslutas med en superspecial på kvällen under lördagen där extra SM-poäng delas ut.

Annons:

Tidsschema och resultatlänkar för South Swedish Rally 2023 finns här.

– Det gäller att vara med från början i den här tävlingen och sätta ett tempo som räcker. Vi behöver också ha lite flyt med vädret. Fortsätter det att vara torrt fram till tävlingen hoppas jag att det blåser lite så att dammet inte stör oss.

– Bilen är mycket lättkörd och går fantastiskt bra i motorn så vi har alla förutsättningar. Jag tycker det har fungerat riktigt bra i de tävlingar vi har åkt i år, kanske lite besviken på de två första tävlingarna i vintras men när vi sedan kom på grusunderlag tycker jag att vi har hittat rätt, avslutar Mattias Adielsson.

 

Annonser: