P-G Andersson inför South Swedish Rally 2023

Annons:

P-G Andersson och Anders Fredriksson kommer till start rejält revanschsugna när andra deltävlingen av Rally-SM körs i Älmhult under fredagen och lördagen.

– Vi satsar på seger men konkurrensen är hård, säger P-G Andersson inför South Swedish Rally anno 2023.

Per-Gunnar ”P-G” Andersson och Anders Fredriksson (båda Årjängs MK), som i år kör Rally-SM tillsammans med Team Skåab, kommer till start rejält revanschsugna när den andra deltävlingen i årets rally-SM körs i helgen i Älmhult.

I SM-premiären i Rally Lima tvingades de bryta rallyt efter en snurrning och närkontakt med ett träd. Men de kunde starta om igen efter lunchuppehållet.

– Mekanikerna i Team SKÅAB räddade oss verkligen i Lima. Det såg mörkt ut när vi stod i skogen, men vi tappade ändå inte så mycket i SM-tabellen i slutändan, säger P-G.

Annons:

Inför gruspremiären South Swedish Rally ligger de femma i SM-tabellen.

– Vi känner oss väl förberedda inför helgen och har farten uppe med två grustävlingar i ryggen. Vi satsar på seger men konkurrensen är hård, avslutar P-G.

P-G och Anders har som uppvärmning kört två grustävlingar. De vann Timmerhultssprinten (SM-grussprint) och i Rally Sørland (Norska Mästerskapet) slutade de tvåa efter Frank Tore Larsen.

Annonser: