Reportage: Inför Miniknäppen den 18 maj 2023

Annons:

Här kommer depåmys inför Miniknäppen med färglada och nyputsade rallybilar inför torsdagens Miniknäppen.

Ett 40-tal bilar är med och gör upp om segern i Miniknäppen med Tjust MK som arrangör. Tävlingen består av fyra specialsträckor som tillsammans mäter 13,6 kilometer.

Start och mål är förlagt till Gamleby Folkets park och det härifrån depåbilderna från Morgan Hansson och Mikael Aho kommer från.

Första start är klockan 11.00 och senare i eftermiddag vet vi vilka som fick bucklor till prisskåpen eller garagesläggan.

Annons:

Vackra rallybilar från olika generationer på plats.

Johan Svensson och Jörgen Sandberg från grannklubben SMK Valdemarsvik får räknas till en av favoriterna till totalsegern.

Åke Jacobsson från Kristdala MS och Mathias Lundahl från Vimmerby MS i den här Kadetten med den rätta looken är ett av tolv ekipage i Appendix K.

Det må vara ett litet startfält med 40-talet bilar, men det finns mycket godis för rallylovers i publiken att gotta sig med.

Stripad och klar, hemmaklubbens Mats Lundholm och Cindy Brüggemann kommer säkerligen att bjuda publiken och fansen på en och annan bredsladd.

Närmast i bild, Magnus och Klas Karlsson från Ydre MK som är ett av fyra ekipage i A, B, C-förare VOC, Grp N < 1400. Blir det pallen?

Jörgen Nilsson från Tjust MK och Ingela Karlsson från Vimmerby MS åker som föråkare i deras Suzuki.

En utmanare till om totalsegern, Magnus Johansson och Andreas Johansson från länets norrare delar, Norrköpings MK. Må bästa Volvo vinna. Eller blir det en Golf eller Seat?

Annonser: