Klart med Historic-klassen i Rally Sweden 2024

Annons:

Nu är det klart att den historiska klassen i Rally Sweden fortsätter att underhålla publiken även 2024. Här är upplägget.

Populära Rally Sweden Historic som kördes för första gången 2013, då segrade Petter Solberg i en Ford Escort, kommer att köras för den nionde gången nästa år, 2024.

2024 års upplaga kommer att bestå av sex specialsträckor fördelade på fredags- och lördagsetappen med Leif Sjöström som tävlingsledare. Antalet startande är maximerat till 35 bilar. Vi håller tummarna för att anmälningslistan fylls på till sista raden med tävlande som vill göra upp om ära och framgångar mellan höga snövallar framför stora publikskaror.

– Den historiska delen har funnits med länge i Rally Sweden och vi vet att det är ett uppskattat inslag för våra besökare och funktionärer, så det känns verkligen bra att vi kan fortsätta erbjuda fler att ta dela av de här legendariska rallybilarna från förr, säger Erik Åström, Event Director på Rally Sweden på rallyts hemsida.

Johannes Joons och Elina Svensson i en Opel Kadett GSI

Annons:

2023 togs segern av Johannes Joons och Elina Svensson i en Opel Kadett GSI.

– Tack vare genuina entusiaster kan vi fortfarande se och uppleva dessa bilar tävla på blodigt allvar och publiken kommer få se genuin rallyhistoria som gör upp medaljerna i Rally Sweden Historic, avslutar Erik Åström.

Mer om Rally Sweden Historic hittar du här.

Annonser: