Titelutmanaren Elfyn Evans inför Central European Rally 2023

Annons:

Elfyn Evans är den ende föraren kvar att kunna utmana Kalle Rovanperä om VM-titeln. Här är hans tankar inför årets näst sista deltävling.

31 poäng är vad Toyota-föraren Elfyn Evans har upp till ledande VM-ledande Kalle Rovanperä med bara två deltävlingar kvar.

Det låter, och är, tufft men inte omöjligt då allt kan hända med vad som väntar med en helt ny VM-deltävling, Central European Rally.

Underlaget är asfalt, och senast det hände i VM-serien var i våras när Elfyn och hans co-driver Scott Martin tog hem segern i Croatia Rally.

– Med två deltävling kvar är det fortfarande ett ganska stort avstånd till Kalle framför oss i mästerskapet, men det är inte över än, och vi vet hur snabbt saker och ting kan förändras i den här sporten, berättar Elfyn inför tävlingen och fortsätter.

Annons:

– Vi kommer att göra allt vi kan för att genomföra två starka insatser i avslutningen av säsongen och vi ska försöka sätta pressen på Kalle. Det här blir ett nytt rally för alla och med specialsträckor i tre olika länder måste vi försöka ha en setup på bilen som kan fungera hela helgen.

– Med ett nytt rally är det svårt att bara utifrån videomaterial avgöra hur specialsträckorna kommer att se ut, men vädret kommer säkerligen att spela en stor roll för hur smutsiga vägarna blir och hur mycket fäste det kommer att vara, avslutar Elfyn Evans.

Här hittar du tidsschema och resultatlänk till Central European Rally.

Annonser: