Rally Sweden Historic 2024: Resultat, tidsschema, bilder, startlista

Annons:

27 bilar är anmälda till 2024 års upplaga av Rally Sweden Historic. Här hittar du tidsschemat, resultatlänk, länk till startlista med mera.

Det kommer att bli en spännande kamp om segern i årets upplaga av Rally Sweden Historic. En revanschsugen Mats Jonsson är tillbaka med sin Toyota Celica och han utmanas kanske främst av två andra fyrhjulsdrivna ekipage. Tobias Johansson i en Audi Quattro och sedan Sören Olsson i Toyota Celica även han.

Men bilarna ska hålla i två dagar och nästan elva mils specialsträckor, tre per dag, så mycket kan och kommer att hända.

Varken fjolårssegraren Johannes Joons eller två och trean (Arne Rådström och Kjell Fransson) är med i år, men bland de tvåhjulsdrivna finns det gott om utmanare. Robert Andersson, Nils Östgård, Janne Westlund och 2022 års segrare Christer Hedlund är några som kommer att pressa ”fyrkraffsarna” att behöva köra på gränsen hela helgen.

Den kompletta anmälningslistan hittar du här, och du kan även ladda ner den som PDF här. Startordningen Dag 1 bestäms på torsdag. Medan under Dag 2 så startar snabbast först enligt resultatlista dag 1, med undantag av de 15 första som kommer starta i omvänd ordning, den som har placering 15:e efter dag 1 går ut först, Tävlingsledaren äger dock rätt att omplacera tävlande av säkerhetsskäl.

Annons:

Startlista (PDF) för dag 1 fredag.

Omstartlista (PDF) för dag 2 lördag.

Rallyt som avgörs under fredagen och lördagen med tre specialsträckor per dag mäter sammanlagt nästan 47 mil där nära 11 av dessa är då fördelade på sex olika specialsträckor. Sträckor som de deltagande får köra genom en gång för att skriva noter.

Tidsschema Rally Sweden Historic 2024*

Fredag 16 februari
SS2 #42 Brattby 1, 10,76km, kl. 11:38
SS3 Norrby 1, 12,80km, kl. 12:36
SS4 Floda 1, 28,25km, kl. 13:42

Lördag 17 februari
SS9 Vännäs 1, 15,80km, kl. 10:15
SS10 Sarsjöliden 1, 14,23km, kl. 11:15
SS11 Bygdsiljum 1, 28,30km, kl. 12:53
Målgång Red Barn Arena, kl 14:48

*med reservation för ändringar.

Resultatlänk för Rally Sweden Historic 2024
– Resultat Rally Sweden Historic 2024 (OBS – Välj engelska som språk om inte resultaten syns)

Här samlar vi nyheter om Rally Sweden Historic.

Annonser: