Vinterpokalen 2024 – Resultat, nyheter, tidsschema, programförsäljning

Annons:

Dags för 2024 års andra deltävling i Rally-SM, Vinterpokalen i Sandviken. Här är länk till resultat, bilder, tidsschema med mera.

Sandvikens MKs tävling Vinterpokalen är den andra deltävlingen i årets Rally-SM och också den sista vintertävlingen innan SM-fältet får vänta in våren och gruset.

2024 års upplaga av Vinterpokalen avgörs lördagen den 3 februari och har start och mål förlagt vid Folkets Hus i Sandviken.

Rallyt mäter över 20 mil totalt och har sex stycken olika specialsträckor som tillsammans mäter lite över 96 kilometer. Första start är klockan 08:00 från Sandviken och första bil i mål beräknas vid 14:165-tiden. Rampen är placerad vid Industrivägen 14 – (OPUS).

Startfältet i det fyra klasserna är på 68 bilar. Toppklassen, de allra snabbaste, i Internationella 4wd har 15 deltagare och det är likt premiären i Hälsingerallyt ett riktigt getingbo där Dennis Rådström, tävlandes för KAK Motorsport, kommer att få fullt sjå att försvara segern mot revanschsugna konkurrenter.

Annons:

Nationella 4wd har 11 bilar på startlinjen, eller över startrampen. Även här kommer det att bli en spännande kamp där överraskningen i premiären, Kim Nydén från SMK Linde, kommer att bli ett jagat byte.

Den största klassen är Nationella 2wd med 35 bilar till start. Här är inte segraren från premiären med, PG Andersson från Årjängs MK, vars ”super-Corolla” kommer att rattas av Haninge-föraren Mattias Hallberg som inte var nöjd med sin Volvo i premiären, och vill pröva något nytt. Mattias bror, Patrik Hallberg (också tävlandes för Haninge MK) får ta på sig favoritskapet i klassen. Han blev tvåa i premiären där han hamnade inte bara efter en utan två bilar på den näst sista sträckan och missade kampen om segern.

Sist ut i fältet är Standard med sju stycken GruppF-bilar på listan. Premiärvinnaren  Andreas Hovind från Enköpings MK med sin fina Volvo vill säkerligen plocka en fullpoängare till, men nästan tio mil isiga specialsträckor måste bemästras först.

En spännande rallylördag i skogarna nordväst om Sandviken väntar alltså publiken och teamen. Vägarna rapporteras vara av karaktären blåis och glashala.

Om teknik och uppkoppling är med oss så kommer det upp bilderwww.facebook.com/motorsport4sale

Försäljning av karta och program finns på:
– Circle K, Gävlevägen – Sandviken
– Circle K, Hofors
– Kjellas Mack, Jädraås
– ICA – Järbo
– OKQ8 – Ockelbo
– (Lördag den 3 februari) Åsgården – Lumsheden
Priset är 100 kr och endast Swish-betalning.

Tidsschema Vinterpokalen 2024
SS1, 15,18 km, kl.08:26
SS2, 24,67 km, kl.09:01
SS3, 9,84 km, kl.10:29
SS4, 27,93 km, kl.11:07
SS5, 14,46 km, kl.12:44
SS6, 4,04 km, kl.13:41

Resultatlänk för Vinterpokalen 2024
Resultat Vinterpokalen 2024 (Race Consulting)

– Split-tider

– Trackingkarta

Annonser: