Calle Carlberg kör SM-tävlingen Rally Uppland

Annons:

Calle Carlberg tillsammans med Norske co-drivern Jørgen Eriksen kommer till start i Rally Uppland med fabriksteamets Opel Corsa Rally 4.

Den svensk-norska duon Calle Carlberg och Jørgen Eriksen ligger sjua i Junior-ERC efter de två inledande deltävlingarna. Med en DNF i inledande Ungerska deltävlingen blev det en andraplats senast på Gran Canaria.

Då var underlaget asfalt, och för att komma i form inför den stundande hemmadeltävlingen i ERC, Royal Rally of Scandinavia, som körs på grus kommer de nu till Rally Uppland den 31 maj till 1 juni för att slipa på formen.

– Det ska bli jättekul att köra i Sverige igen. Jag har gjort några små inhopp, men sista riktiga tävlingen vi körde var SM-finalen i Skillingaryd 2021, berättar Calle Carlberg.

– Vi kommer ta tävlingen som ett test inför Royal Rally och köra på samma Hankookdäck som vi tävlar på i EM. Därför tror jag det blir svårt att utmana PG och Hallberg om topplaceringarna, men såklart ska vi ge det ett försök.

Annons:

– Jag är så tacksam för alla partners som gör detta möjligt. Vårat huvudfokus ligger såklart på EM, men att kunna göra denna start är både roligt och nyttigt. Vägarna ser ut att vara ganska lika Royal Rally om man tittar från föregående år och jag hoppas denna tävling kan ge oss möjligheten att hitta en bra setup inför Royal, avslutar Calle.

Läs mer om Rally Uppland här, och på den här länken kommer också tidsschema och resultatlänk för Rally Uppland.

Annonser: