Mille Johansson inför BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia 2024

Annons:

Mille Johansson och Johan Grönvall ger sin in i hemmatävlingen BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia i Karlstad som ledare av Junior-EM, efter en seger och en tredjeplats i säsongsinledningen.

En ledning Mille Johansson och co-drivern Johan Grönvall från Arvika ska försöka försvara på hemmavägarna i Värmland.
– Vi har en ledning i mästerskapet vilket känns bra, och hittills har vi haft en riktigt bra säsong, säger Mille.

Mille och Johan tog sin första seger i Junior-EM i rally i senaste deltävlingen på Kanarieöarna. Nu väntar grus under hjulen på deras framhjulsdrivna Opel Corsa Rally4 från teamet IKsport.

BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia är den tredje deltävlingen i årets Rally-EM, och för andra året i rad kommer hela Europaeliten till Sverige och Värmland. Tävlingen utgår från Karlstad och avgörs på fantastiska grusvägar runt om i Värmland, med klassiska sträckor som Colin’s Crest och en spektakulär öppningssträcka på torsdagskvällen utanför BAUHAUS varuhus i Karlstad.

– Det är alltid kul att köra i Sverige på de fina vägarna som finns här, och den miljön man är uppvuxen i att se på rally. Vi körde tävlingen förra året med bra fart, och vi är laddade för helgens äventyr.

Annons:

– Det är snabba vägar i Värmland så det gäller att våga hålla i på de partierna där det går fort, fortsätter Mille.

I Junior-EM kommer 14 bilar till start i Sverige. Mille och Johan leder mästerskapet två poäng före Max McRae. Under helgen utmanar bland annat svenskarna Calle Carlberg och Patrik Hallberg i klassen.

Tävlingen startar på torsdagskvällen med en sträcka vid BAUHAUS varuhus strax utanför centrala Karlstad. På fredagen körs åtta sträckor med ytterligare åtta på lördagen som avslutning. Serviceplatsen är belägen utanför Löfbergs Arena i Karlstad.

Här är tidsplan, resultatlänk med mera för BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia 2024.

Annonser: