Neuville kommenterar sin övergång till Hyundai

Annons

Tillsammans med sin co-driver, Nicolas Gilsoul, kommer Thierry Neuville att köra Hyundais nya i20 rallybil i samtliga 13 WRC-evenemang under 2014. Debuten blir vid Monte Carlo-rallyt i januari, som innebär den tredje WRC-säsongen i rad för den belgiske föraren.

-Jag är övertygad att Hyundai är det perfekta märket för mig, för det är ett ungt och ambitiöst fabriksteam med långsiktiga planer att nå framgångar i mästerskapet. Och jag har länge haft som ambition att få köra för ett fabriksteam. Jag imponerades av teamets anläggning, deras approach till rallyprogrammet och deras tydliga potential, säger Thierry Neuville.

Under sina två år inom WRC har Thierry Neuville kört totalt 32 tävlingar, och ligger nu på en andra plats med bara en deltävling kvar.

-Jag är mycket glad över att kunna avslöja Thierry Neuville som huvudförare i vårt nya WRC-team, säger teamchefen Michael Nandan i ett pressmeddelande. -Thierry har en fantastisk säsong 2013, där han bevisat att han är en av de mest spännande unga förarna i WRC. Hans tuffa körstil, hans förarskicklighet och dynamiska inställning till rallysporten gör honom till den idealiske huvudföraren för Hyundai.

Annons

Thierry Neuville

 

Teamet kommer även att tävla vid Svenska Rallyt den 5-8 februari nästa och den 25-årige Neuvilles erfarenhet av WRC kommer att vara en ovärderlig tillgång för Hyundai när biltillverkaren storsatsar med ett eget team och sin första WRC-bil som byggts från grunden.

Annons