Tidemand får styrning i Svenska Rallyt för M-sport

Nu på fredagskvällen presenterar SVT en härlig nyhet, vår regerande JVM-mästare Pontus Tidemand har fått en WRC-styrning i Svenska Rallyt om en månad. Tillsammans med bland annat Mikko Hirvonen kommer han att köra för M-sport.

 

Topp-fem så är jag jättenöjd med Pontus. Han visade ifjol att han har förmågan på den här nivån och har alla möjligheter att bli en stor stjärna inom rallysporten, säger stallchefen Malcolm Wilson till SVT Sport.

Tillsammans med ett flertal sponsorer så får nu Pontus chansen att mäta sig på samma villkor mot VM-eliten när han kommer till start i det svenska VM-rallyt. En kalas-nyhet från SVT som glädjer såväl arrangörer som rallyfans.

Läs mer på svt.se här och på svt.se finns det även en intervju av Johan Ejeborg med Malcom Wilson som hoppas att Pontus har en permanent plats i Rally-VM nästa år.

Artikeln uppdaterad kl 19.39  med pressmeddelande från EVEN Management:

Rally Sweden är den andra deltävlingen i 2014 års upplaga av VM i rally och avgörs den 5-8 februari. Pontus gjorde en omtalad WRC-debut i just Rally Sweden förra året, där han som bäst under rallyts gång hade fjärdeplatsen med flertalet etablerade förare bakom sig. Detta blir alltså Pontus andra tävling i WRC-bil och han är laddad för uppföljningen:

Det här är vad vi har jobbat för hela hösten så det känns väldigt skönt kunna få ihop det och ha det klart innan sista minuten. Det är lite av en dröm att få tävla med den absoluta världstoppen på hemmaplan med allt stöd man får, så jag är obeskrivligt tacksam för alla runt mig som ställer upp och ser till att det här går i lås.

Pontus är uppbackad av EVEN Management och med flertalet lokala företag som brinner för att få se honom tampas med rallyeliten i de värmlänska skogarna, har starten i Rally Sweden gjorts möjlig. Värstingbilen som Pontus ska köra, en Ford Fiesta RS WRC, tillhör brittiska M-Sport och VD:n Malcom Wilson är förväntansfull:

Jag är glad att Pontus kommer att sitta bakom ratten i en Ford Fiesta RS WRC i Rally Sweden. Efter att ha utexaminerats från FIA WRC Academy, är han ännu ett perfekt exempel på Ford och M-Sports ”stege av möjligheter” i praktiken och jag ser spänt fram emot att se hur han utvecklas.

2013 var en riktig framgångssaga för Pontus. Han började året med att ta guld i Sprint-SM, följde upp med WRC-debuten och fortsatte med en otroligt framgångsrik säsong i Junior-VM, där han i oktober kunde koras till juniorvärldsmästare med ett event återstående i serien. Vid sin sida hade han under hela året den rutinerade norske kartläsaren Ola Fløene, ett teamwork som fortsätter även i Rally Sweden.

Att vara det stora svenska hoppet i VM-tävlingen medför givetvis en hel del förväntningar och press, men Pontus är positivt realistisk och laddad inför uppgiften:

Det kommer bli en utmaning, men hård konkurrens är motiverande. Känslan jag hade förra året var bra så om allt går problemfritt är topp fem rimligt. Nu gäller det att sätta upp en bra plan för förberedelserna veckorna innan och se till att hålla oss positiva och fokuserade. Sen är det bara att göra sitt bästa och inte glömma bort att njuta!

Även Malcom Wilson är spänd på att se vad Pontus kan åstadkomma i sin hemmatävling:

Under förra årets tävling gjorde Pontus en otrolig uppvisning i sin debut i WRC-bil och jag ser ingen anledning till att vi inte skulle kunna få se mer av samma vara från honom 2014. Det kommer definitivt bli kul att se en svensk förare i en toppbil på hemmaplan och jag är säker på att de svenska flaggorna kommer vifta för honom.