Ett Safariäventyr i Portugal väntar på Fredrik Åhlin

Annons

Nästa VM-deltävling för Fredrik Åhlin och Morten Abrahamsen är helgens Vodafon Rally De Portugal med sina 16 sträckor fördelat på 34 mil specialsträckor.

1973 kördes rallyt för första gången med VM-status. Rallyt är mest känt för sin snabba vägkaraktär men även för de stundtals utmanande partierna som är både smala och krokiga. Många blinda krön med vägförflyttningar som gör sträckorna mycket utmanande och krävande för förarna.

Arrangörens egen beskrivning är att om det regnar blir det halt, ”mycket halt!”. Förare och kartläsare är nu ute på sin rekognoscering för att göra sina vägbeskrivningar, noter.

Det har regnat, och så regnar det bara ännu mera, det har stundtals nästan varit omöjligt att köra över specialsträckorna, vilket gör att arrangören kommer tvingas stryka vissa vägavsnitt. Kanske inte som Safari rallyt, men för mig känns det lite som det, berättar Fredrik.

Annons

Fredrik och Morten som startade sin första WRC2 tävling i samband med Rally Sweden med support av Dmack är mer än glada över att få möjligheten att vara med på startlinjen i Portugal.

Efter tre körda deltävlingar finns vi med på en sjunde plats totalt efter vår pallplats i Rally Sweden, bara 3 poäng efter vår teamkollega Jari Ketomaa, summerar Fredrik.

Ny dag, nytt rally och nya förutsättningar för alla, vi kommer att hålla oss till vår och teamets plan och försöka förvalta det förtroende som Dmack gett oss på bästa möjliga sätt.

Rallyt startar på torsdag med en klassisk ”Mickey Mouse-sträcka” i Lissabon, och sedan drar rallyt ner tillbaka mot Algarve.

Alla goda ting är tre, och detta kommer bli min tredje start här, hoppas på att det blir ett bra rally för oss och teamet, avslutar Fredrik.

Annons