Inför Rally Edane lördagen den 28 juni

Lördagen den 28 juni är det dags för Rally Edane. Det är den fjärde gången som MK Team Westom arrangerar den populära rallytävlingen med lokal hjälp i Edane.

 

Tävlingsplatsen är ännu en gång i trakterna runt Edane, cirka 10 km utanför Arvika med start och mål samt service är förlagd vid Edaneskolan. Arrangören har jobbat fram fem olika sträckor att se fram emot, varav några går två gånger. Totalt är det åtta specialsträckor på en sammanlagd längd av cirka 36 km som ska köras. Noterna är skrivna av Gunnar Barth. Rallyt har förövrigt endast 41 kilometer transport.

Nytt för i år är att tävlingen ingår i FM/DM-serien i Västra Bilsportförbundet.
– Vi vill gärna vara med och arrangera en av deltävlingarna i FM/DM nu när det känns som det är en nystart för mästerskapet med bland annat höjda prispengar, berättar Micke Lindh tävlingsledare för Rally Edane.

En titt i kalendern så ser man att tävlingen även kan vara en perfekt uppladdning inför Midnattssolsrallyt senare i sommar eller varför inte Svenska rallycupens andra deltävling Gästabudstrofén helgen efter.

Ordinarie anmälan går ut söndagen den 22 juni klockan 18.00.
Läser inbjudan och anmäler dig till tävlingen gör du på den här länken till RaceConsulting.

MK Team Westom önskar alla förare, kartläsare och publik välkomna till Edane lördagen den 28 Juni.