Volkswagen förlänger sin WRC-satsning till 2019

Annons:

Efter sina makalösa framgångar i WRC förlänger nu Volkswagen Motorsport sin satsning på WRC. Tanken var att de skulle köra över 2015, men nu fortsätter de fyra år till och rallypubliken kommer att få se Polo-bilarna flyga fram till 2019.

 

Volkswagen Motorsport gjorde ju braksuccé när de gjorde debut i Rally-VM i fjol med att ta hem förar- och märkes- och codriver-titeln. Allt tyder på att de kommer att göra rent hus även år då Ogier och kompani dominerar årets WRC.

Och Wolfsburgs-baserade VM-teamet har fått smak på mer då de idag meddelar att teamet fått grönt ljus att satsa vidare till 2019. Ursprungsplanen var att en 3-års satsning men nu blir det hela fyra år till!

– FIA World Rally Championship är en väldigt bra plattform för Volkswagen att visa vår teknik och tillförlitlighet inför miljontals passionerade rallyfans världen över, säger Dr. Heinz-Jakob Neußer från Volkswagen och ansvarig för Volkswagen Motorsport.

Annons:

– Den nära kontakten mellan produktion och utvecklingen inom motorsport, den sportsliga utmaningen mot konkurrenterna på olika marknader och den enorma möjligheten att marknadsföra oss i olika media har gjort att vi beslutat att förlänga vår WRC-satsning i fyra år till.

Och som rallyfanatiker är det härligt att höra att Volkswagen sett potentialen med rally fortsätter att satsa på WRC. Deras framgångar kommer säkerligen att sporra flera team och bilmärken att satsa mera, längre och hårdare.

Annonser: