Pallplats i Höljes för Richard Göransson

I helgen kördes den stora Rallycrosstävlingen i Värmländska Höljes. Närmare 40 000 åskådare fanns på plats och Richard tog en tredjeplats i finalen för RX Lites.

– Vilket galet event. Så mycket publik var länge sen jag såg på en svensk motortävling. Att vi kom trea är jag nöjd med. Speeden för seger fanns där men det gäller att knyta ihop alla delar i denna komplexa sport och det lyckades jag inte riktigt med denna helg, berättar Richard efter tävlingshelgen.
Tävlingen var på väg att ta slut redan i första kurvan i finalen efter att Linus Leise fått sladd och ofrivilligt körde rakt in i Richards vänster framhjul. Richard kunde dock fortsätta finalen men med ”justerade” hjulvinklar.

Efter de fyra grundomgångarna låg Richard trea och vann en av omgångarna. I semifinalen blev det en andraplats och tredje startspår i finalen.

– För varje rallycrosstävling jag kör går det bättre och bättre. Tävlingen i Höljes vill alla vinna och jag fick i alla fall kliva upp på prispallen i mitt första försök.

Vann tävlingen gjorde Richards teamkompis Kevin Eriksson före Kevin Hansen.

Resultat RX Lites, Höljes
1. Kevin Eriksson, 4.44.033
2. Kevin Hansen, 4.45.044
3. Richard Göransson, 4.45.880
4. Patrik Flodin, 4.50.270
5. Mikaela Åhlin-Kottulinsy, 4.57.575
6. Linus Leise, 5.02.594

Nästa helg väntar STCC och Swedish GT i Falkenberg för Richard.