Rickard Andersson Suzukivinnare med en tiondels sekund

Annons

1300 Rallycup var på plats under Gästabudstrofén i Nyköping för att köra sin fjärde deltävling för året. Och det blev en kamp om tiondelen om segern, där Rickard Andersson från Eskilstuna MK hade centimeterna på sin sida.

Nio av de 13 bilarna som kom till start i 1300 Rallycup nådde målet, och det skulle bli en tuff fight om segern. Här följer en rapport från cupen om dramatiken och den spännande upplösningen i den fjärde deltävlingen.

1300 rallycup

SS1 på 6,5 km var en varierad sträcka med ett asfaltsparti mitt. Årjängsteamet Niklas Johansson / Conny Karlsson bestämde tempo direkt tätt följd av Rickard Andersson och Jan Erik Eriksson som trea. Tyvärr så tvingades cupledaren Markus Kujanpää kasta in handduken redan här efter att släpat sig runt med trasig krängningshämmare.

Annons

SS2 på 13,7 km, var liknande karaktär, dock utan asfalt, men bjöd på fler överraskningar. Nu var Jan Erik med Magnus Nilsson i högerstolen värst på 9,12,6 följd av Rickard på 9,15,9 och Jimmy Kujanpää sladdade in som 3:a på 9,19,0. Här fick ytterligare ett team smaka på motgångar. Niklas och Conny laddade hårt med sin Lily och träffade på sten med höger bak, där blev dom dessvärre kvar med trasig spindel och fälg.

1300 rallycup

Emil Carlsson / Tobias Abrahamsson höjde också pulsen rejält på sträckan och var glada att var i mål efter en ytterrökare som slutade så lyckligt att man kunde ta sig ur skogen på egen hand med hel bil, denna sväng skördade många offer under tävlingsdagen.

SS3 mätte 12,9 km och även här klockades Jan Erik för bäst tid med Rickard 2 sekunder efter och Emil som trea. Här plöjde Jimmy Kujanpää ut i skogen och tvingades tyvärr göra brorsan sällskap på listan för brutna. Efter 3 körda sträckor ledde nu Jan Erik med 4,5 sekunder före Rickard och Emil ytterligare cirka 20 sekunder bakom. Mattias Lagström visade bra fart med nybyggd bil för dagen och jagade 13 sek efter Emil.

1300 Rallycup

SS4 körde Rickard de 7 kilometer fort och bjöd upp till kamp om segern. Jan Erik 4 sekunder efter och Emil strax bakom. Krister Morén / Ronnie Maxe tappade mycket tid här med elproblem som de lyckades lösa och fullfölja. Nu skiljde endast 6 tiondelar mellan Jan Erik och Rickard med endast SS5 kvar att köra.

SS5 bjöd på en helt annan typ av väg, bredare och snabbare, 9 km lång. Emil trivdes här och satte bäst tid följd av Rickard och med Jan Erik endast 7 tiondelar efter. Det innebar att Rickard Andersson med sin snabba MK1:a gick segrande ur striden med en ynka tiondel!! Undrar hur många cm det är?

Emil rundade av pallen, Mattias Lagström 4:a, Rolf Andersson som visade upp en säker fartökning idag styrde in som 5:a med våran tävlingssponsor Henry Nyberg bakom sig, som för dagen hade Patrik Sällström som bisittare.

1300 Rallycup

Ny i cupen för dagen var Bo Johborg och Kent Bergqvist, välkomna!

Efter denna drabbning blev det lite omkastningar i cuptabellen. Ny ledare är Rickard Andersson och Jan Erik Eriksson hoppade upp från fyra till tvåa. Emil Carlsson behåller tredje platsen.

Nästa cuptävling för 1300 Rallycup blir Rally Killingen i Kil den 9 augusti.

Annons