Snabb rapport från Runt Mjölkpallen pokalen

Annons

Gnesta MK stod som arrangör för den sjunde deltävlingen i 7 klubbars AutoExperten Rallycup med sin fina tävling Runt Mjölkpallen pokalen. Markus Theorin tävlandes för Skillingaryd MK visade klass igen med en totalseger i sin Citroen C2 R2 Maxi.

Efter att Runt Mjölkpallen pokalen ifjol var en stortävling som ingick i Svenska Rallycupen med tresiffrigt startfält var det i år lite lugnare med 47 bilar till start på tre onotade sträckor som kördes utan serviceuppehåll. Tävlingen var också den näst sista deltävlingen av 7 klubbars AutoExperten Rallycup och det var viktiga poäng på spel liksom prestigen om att få sitt namn inristat i vandringspriset, en Mjölkpall.

Efter en sanslös spurt på sista sträckan kunde den lilla franska rallybilen Citroen C2 R2 Maxi rattandes av JSM-åkande Markus Theorin koras som totalsegrare. Att Markus kan köra ruskigt fort visste alla och med duktige sörmlänningen ”Kekke” Nordlund från arrangörsklubben i högerstolen blev det succé. Segermarginalen skrevs till cirka 17 sekunder före Michael Holmgren och codriver Sofia Westerberg från hemmaklubben som ledde inför den avgörande långsträckan. Trea totalt, snabbaste B-2wd och därtill bästa bakhjulsdrivna blev Eskilstuna MK-föraren Antti Johannesson som med codrivern Andreas Peters från Kolsva MS nog stod för dagens största skräll. Härligt kört och fin framgång efter att kört många tävlingar under året för Antti.

Det var bara två bilar som bröt, en av dem var storfavoriten Eric Johansson från SMK Nyköping vars Mitsubishi WRC inte orkade åka runt Mjölkpallen den här gången.

Annons

Robert Ceder och Anders Lindeskov från Grödinge MK tog hem segern i C-2wd i deras Volvo 240 medans vinnare i Appendix-K blev Ascona-duon Tom Silen och Dick Nilsson från Örsundsbro MK.

A/B VOC Mekonomen rally Gr F +N 0-1400 togs hem av Robert Olsson från SMK Sala och co-drivern Andreas Brudigam tävlandes för Västerås MS i en Suzuki GTi medans snabbaste i C blev Erik och Emil Corell från SMK Nyköping i en Volvo 242.

Åtta bilar till start i A/B/C Grp.E och segern gick till Rasbo MK Jimmy Eriksson och Kristofer Sveijer rattandes en VW Golf III. Sista klassen ut i rallyt var Utbildningsrally där gotlänningarna Tom och Mats Eriksson var snabbast i deras Volvo 940 före Isa och Jan Kolmbäck från Taxinge MK som tappade många minuter på sista sträckan i deras Saab 99.

Resultatlistan i PDF-format hittar du här.

Hoppas nu att Gnesta MK kan ladda batterierna till 2015 för nya fina tävlingar.

Nu stundar finalen i 7 klubbars AutoExperten Rallycup när SMK Södermanland arrangerar Nybyrundan på lördag och efteranmälan är uppe till den tisdagen den 23 september kl 18.00 på RaceConsulting.

Annons