Silly season 2015: Ola Axelsson kör för segrar i en frisk Volvo

Tävlingssäsongen 2015 närmar sig och Motorsport4sale varvar upp med Silly season-intervjuer med olika förare och team runt om i vårt avlånga land. Här Ola Axelsson från Västerås MS.

 

Namn
Ola Axelsson

Ålder
64 år

Ort
Västerås

Klubb
Västerås MS

Ola Axelsson kör för segrar i en frisk Volvo

Hur har säsongen 2014 gått?
– Jag åkte först med min gamla gula 240, slutade som fyra i Svenska Rallyt Historic och sedan blev det ett antal totalsegrar i App K.

Ola Axelsson kör för segrar i en frisk Volvo

– Jag körde premiärtävlingen med min nybyggda Volvo 940 i South Swedish Rally, men det gick inte så bra i premiärtävlingen. Det fortsatte med nya problem och många barnsjukdomar och jag fick aldrig upp farten med 940:n som jag hade hoppats på, men jag tar nya tag 2015.

Ola Axelsson kör för segrar i en frisk Volvo

Vad har du för planer och mål för 2015?
– Preliminärt ska jag försöka vinna RM i Historiska och Historiska Rallycupen med min nya röda 240, Mikael Frisks fina bygge. Dessutom ska jag åka Rally Sweden och Midnattssolsrallyt, om jag nu får vara med i år.

Med min 940 ska jag försöka åka de flesta SM-tävlingarna och så många tävlingar i Svenska Rallycupen som möjligt.

Blir det en ny eller uppdaterad bil för 2015?
– Som sagt så har jag bytt 240 med Mikael Frisk och så fortsätter jag med min 940.

Motorsport4sale tackar Ola för intervjun och ser fram emot att se Volvobilarna på bredsladd under 2015!