Jerker Axelsson laddad inför SSR

Efter den snöpliga avslutningen i den förra deltävlingen av Rally-SM i Östersund där Jerker Axelsson och kartläsaren Mattias Andersson i solklar ledning blev hindrade på sista sträckan så satsar de för fullt för att vinna helgens South Swedish Rally. Efter ett lyckat test den första maj så känns det som alla bitarna är på plats.

Nu till helgen med start på fredag eftermiddag avgörs den tredje deltävlingen i Rally-SM som är klassiska South Swedish Rally. Senaste åren har tävlingen körts i trakterna runt Tingsryd men nu är tävlingen flyttad till Karlskrona och det kommer erbjudas krokiga och luriga Blekingevägar.

– Jag har aldrig kört någon tävling i de här trakterna men jag har hört att det skall vara fina och krokiga vägar, dock väldigt lurigt, säger Jerker.

Tävlingen startar med tre sträckor under fredag kväll och i klassen Trimmat 4WD som har 17 bilar anmälda kommer det vara full fart från första metern innan man har kvällsservice.

Jerker Axelsson laddad inför SSR

– Det gäller att ladda på från första början, 25 procent av tävlingen avgörs ju på fredagen. Fredrik Åhlin som kört mycket i Rally-VM är ju anmäld och han kommer inte spara på krutet tror jag och han ser jag även som helgens största konkurrent men det går inte att räkna bort de andra heller, då det är flera som kommer med nya snabba R5-bilar, berättar Jerker.

Under lördagen körs de avslutande sju sträckorna innan första bil går över målrampen vid 17-tiden i centrala Karlskrona.

– Det skall bli skönt att komma igång med ”grussäsongen” efter ett långt uppehåll och med det lyckade testet vi hade för några veckor sedan så känns det som alla bitarna är på plats, avslutar Jerker.