125 anmälda till lördagens Badhotelletrallyt

Annons

På lördag startar Team Skogsåkarnas jubileumsrally vid Badhotellet som namnet antyder. Högkvarter blir Brunnsparkskyrkan med servering och sekretariat och Tranåsborna får chans att titta närmare på rallybilarna som ställs upp där.

Mitt på dagen går starten och bilar kör genom Tranås centrum ut ur stan mot specialsträckorna. Det blir en bana på de mycket omtyckta och utslagsgivande vägarna runt Tranås. 125 ekipage är anmälda och gör upp om segern över fyra specialsträckor sydost om Tranås med Serviceuppehåll vid Adelöv. Sträckorna körs en gång innan första bil är tillbaka vid Badhotellet cirka kl 15.00.

Flera förare från Team Skogsåkarna deltar och det är roligt att få visa upp detta för hemmapubliken, med bra resultat som förhoppning. Flera tänkbara vinnare finns men favoriter i några av klasser är i GrE – Mats Adolfsson, Nässjö och Patrik Pettersson, Ydre. I AppK kan det att stå mellan S-Å Angerd, Norrahammar, Kjell Fransson, Vimmerby eller Thomas Thelin, Uddevalla men kanske kan hemmaåkaren Sören Carlsson utmana. Huvudklassen GrH innehåller flera snabba förare, Henrik Johansson, Ydre, Jan Kristiansson, Växjö och Johan Axelsson, Nässjö. De utmanas av Magnus Görling och Peder Hadarsson från Team Skogsåkarna.

Av B-förarna åker Pierre och Anders Melin, Nässjö tillsammans med Jimmy Alvarsson, Gränna fortast.  Tobias Pettersson, Gränna brukar dominera C-klassen från start till mål. I 4wd klassen får Tommy Andersson, Ydre vara favorit eftersom han är ensam där.

Annons

Tävlingen ingår i Bilsportrally cup som körs i södra halvan av Sverige och är tävlingar på det ursprungliga rallykonceptet utan noter och träning.

En av de ursprungliga Skogsåkarna, Cemoni Olsson hängde direkt på klubbens tankar om att för första gången sedan 80-talet köra ett riktigt rally här i trakten.
-Jag tycker det känns väldigt kul att kunna vara med och återstarta en så fin tradition igen. säger Cemoni.
-Detta är ett fantastiskt koncept med rallyt mitt i stan så hela Tranås får möjlighet att känna pulsen och se bilarna.

Sista veckan är det mycket arbete med tävlingen, alla bitar ska på plats och vi ser fram mot lördagen. Det är då vi får lön för mödan och vi har en ambition att göra ett av Smålands bästa rally i år, säger tävlingsledningen.

Program med karta till BADHOTELLETRALLYT innehåller texter, historik, information och startlista, kostar bara 60 kr. De säljs på Start/målplats Brunnsparkskyrkan, Tranås, Statoil, Preem i Tranås samt Serviceplats Adelöv. Försäljning börjar kl 07 på lördag, vid Adelöv ca kl 10.

Servering vid Hk öppnar kl 7 på lördagen, där finns att köpa mat, mackor, korv, dricka, kaffe, godis. Vid Serviceplatsen, öppnar ca kl 10, där säljs korv, dricka, kaffe och godis.

Annons