17-årige Nicklas Oscarsson på väg att nå målet i Clio Cup

Annons

Stockholmsföraren Nicklas Karlsson som tävlar för KAK kör på dispens bland seniorerna i Clio Cup då han inte ”fyllt körkort” ännu. Och med två tävlingshelger kan han nå målet för säsongen, en topp5-placering i sluttabellen.

Med en pappa som kört båtracing och en storasyster (Sandra) som tävlat i JTCC och tyska Volkswagen Polo Cup har den unge gymnasisten Nicklas Oscarsson, som siktar på att bli brandman, alla förutsättningar att göra sig ett namn i svensk racing.

Nicklas inledde racingkarriären i gokart. På meritlistan finna bland annat seger i Mellansvenska kartingserien 2009 samt en tiondeplats, som bäste svensk, i EM i Rotax Junior 2012. De senaste säsongerna har Niklas mest kört långlopp. Tillsammans med pappa Per och storasyster Sandra har han bildat en vass trio.

– Efter fjolårssäsongen kände jag att jag även ville prova på sprintrace, fastnade för Clio Cup och fick möjlighet att testa den nya Clion på Gelleråsbanan utanför Karlskoga.
Niklas trivdes i bilen och imponerade på ledningen för cupen. På den vägen är det. Bilen har han för övrigt köpt i England där den kördes i det brittiska Clio Cup-mästerskapet 2014, berättar han till Renault Motorsport Sverige.

Annons

Inför säsongen var målet en topp5-placering i Clio Cup, och inför tävlingshelgen på Solvalla har Nicklas chans att nå en fjärde plats.

Nicklas Oscarsson

Och planerna för teamet och karriären stannar inte där. Teamet som samarbetar med Brovallen Design som bland annat driver KIA-teamet i STCC, har införskaffat en egen STCC-bil som de ska testköra under hösten.

– Jag kommer att stå med Team Kia under tävlingarna där jag får möjlighet att använda all deras tekniska utrustning. Jag har mina egna mekaniker men kommer att ha Elias Tropé från Brovallen som receingenjör, berättar Nicklas om samarbetet och avslöjar att avtalet med Brovallen innebär att han kommer att medverka på teamets olika PR-dagar och att han får en test i en STCC-bil senare i höst.

Annons