Inför Runt Mjölkpallen pokalen den 5 september

Imorgon lördag körs den femte deltävlingen i AutoExperten Rallycup när Gnesta MK arrangerar Runt Mjölkpallen pokalen.

Tävlingen kommer att avgöras på en 14 km lång sträcka som skall köras två gånger. Det blev endast 48 ekipage anmälda, troligtvis delvis beroende på att en deltävling i SM körs i Linköping samma dag samt en hektisk rallykalender för många team. Men så gott som alla toppförare i AutoExperten Rallycup är anmälda så nog kommer det att bli sekundstrider allt.

Om vi börjar med A-förare 2 WD så har vi förra tävlingens vinnare från Jubileumssprinten med på startlinjen, Antti Johannesson från Eskilstuna MK som utmanas av i första hand Håkan Långkvist från Fagersta MK och så klart hemmaföraren Patrik Larsson körandes för Gnesta MK som är tillbaka efter ett längre uppehåll.

Jukka Latvasalo från Eskilstuna MK får räknas till en förhandsfavorit i B-förare 2wd men Tomas Ingberg från Gnesta MK vill ogärna missa sin hemmatävling utan jobbar med sin bil för fullt efter den vådliga vurpan förra helgen. Jimmy Eriksson tävlandes för Rasbo MK är också snabb. Duell blir det också mellan Ola Wredh från Örsundsbro MK och Stefan Andersson från Västerås MS i klass C-2wd.

Det kommer nog att bli jämnt så det förslår i klassen VOC- Grp N A B mellan Ronnie Ivarsson från Storfors MK, Andreas Pettersson från MSK Hammaren samt Robert Olsson från SMK Sala. Klassen med flest anmälda är VOC- Grp N C förare och då är det Magnus och Martin Alarik sladdandes för Örsundsbro MK som får bära favoritskapet men flitigt tävlande Jessica Larsson från Rasbo MK kommer säkert att vilja blanda sig i toppstriden.

När det gäller Grp E så har vi Jimmy Kullander från Katrineholms MK att kolla lite extra på medans Victor Fredriksson från arrangörsklubben Gnesta MK kan bli ett hot, eller varför kan inte Janne Kolmbäck från Taxinge MK skrälla eftersom han nästan har hemmavägar.
Tom Silèn från Örsundsbro MK har endast ett ekipage att mäta sig med i App-K, nämligen Ragnar Glav Vallentuna MK och i sammandraget leder Tom ganska överlägset.

Slutligen har vi klassen 4 WD som ser ut att bli ett klubbmästerskap eftersom det är fyra Gnestaekipage anmälda. Först och främst är det Michael Holmgren som är segeraspirant men Mats Attlebrant har visat bra resultat på sistone och Lasse Mothander gjorde ett bra resultat på Sams rallysprint senast och så har vi också Johan Åkesson som vi inte får räkna bort, men förbundsdirektören Thomas Jansson från Haninge MK kör säkerligen för totalsegern.

Första start är klockan 11.01 från Gnesta ishall och senare på lördagseftermiddagen vet vi vilka som har vunnit. den 14 kilometer långa sträckan har allt, från smal skogsväg till bred och snabb Sörmlandsväg över krön och spännande svängar.