Ramona Karlsson till Solvalla och SM-finalen i RallyX

På lördag är det final i Rally X på Solvalla. I ett riktigt vasst startfält, kryddat med bland annat Ramona Karlsson, ska Kevin Eriksson och Eric Färén göra upp om årets titel.

Storpublik väntas till Solvalla som för fjärde året i rad blir högklassig motorsportarena för några dagar. Supercar är huvudklass i RallyX. Där är det guldläge för Kevin Eriksson från Olsbergs MSE som leder serien 13 poäng före Eric Färén, Hansen Talent Development. 30 poäng är det kvar att köra om. Guldchansen finns där även för Färén, som ser fram emot jakten på Eriksson.

– Jag kommer som vanligt ge allt som går för en seger och plocka så många poäng som möjligt. Sedan får vi se hur långt det räcker i mästerskapet. Det är Kevin som är jagad och har press på sig, säger västgöten.

Bakom Färén och Eriksson jagar Lukas Walfridson i sin Renault från Helmia Motorsport. Men han måste ta in 18 poäng för att kunna nå en möjlig medalj i mästerskapet.

Sebastian Eriksson, som delar ledningen i tabellen, missar finaldeltävlingen på Solvalla. Han kör istället i den amerikanska Global Rallycross-serien tillsammans med stjärnor som Ken Block och Tanner Foust. Men i Sebastians frånvaro kommer istället Peter Hedström in i en Olsbergs-preppad Ford Fiesta.

Till finalen på Solvalla står det också klart att Ramona Karlsson kommer att krydda startfältet med sin VW Scirocco. Karlsson, som under säsongen drivit en satsning i EM-serien, är nu redo för att visa upp sig och teamet för RallyX-publiken.
– Det ska bli grymt kul att köra på hemmaplan igen inför storpublik och med alla sponsorer och fans på plats. Målsättningen är självklart att ta sig till final men motståndet är tufft så det kommer självklart inte bli någon lätt uppgift, säger Ramona inför sin RallyX-debut.

Ramona Karlsson är inte det enda nya ansiktet som Solvalla-publiken bjuds i finalen. Folkracestjärnan Tobias Svärd debuterar i Supercar i en Skoda Fabia från Hedström Motorsport. Vad kan nykomlingarna klarar av i tuff konkurrens på Solvalla? Intresset är stort.

Även krigaren Fredrik Tiger är tillbaka på banan igen efter att ha stått över deltävlingen i Arvika. Tiger kommer taggad till avslutningen och håller bara bilen kommer han att bli att räkna med under finalen. Klar för start är även Tomas Andersson från Orust MS, som tar med sin BMW och ansluter till det starka finalfältet.