Tobias Brink mästare i Supercar Lites på hemmaplan

I Supercar-lites klassen var det titelfighten som var den stora snackisen på förhand. Kevin Hansen och Tobias Brink var kombatanterna som skulle gör upp om guldet på Solvalla.

Hansen tog kommandot i kvalheaten och gick upp i serieledning inför semi-finalerna. I den första semin stod Hansen och Brink på startlinjen och direkt från start var Brink hetast och drog till täten. Efter en stökig första kurva var även Kevin Hansen tillbaka i matchen och drog iväg som en avlöning när Brink valde att ta alternativspåret redan på det första varvet. Avgörandet kom dock på ett oväntat sätt när Hansen missade över hoppet och klippte en däckstrave på insidan av den efterföljande kurvan. Hansens framvagn gav vika och istället så kunde Brink säkra titeln genom att vinna semi-finalen framför sina fans på läktaren.

– En magisk känsla att få säkra titeln, detta var en treårs-plan och att redan nu kunna ta titeln är helt fantastiskt, säger en lyrisk Tobias Brink efter den säkrade titeln.

Brink krönte sedan kvällen ytterligare genom att vinna finalen ifrån pole-position före den flygande show-mannen Thomas Bryntesson och allkonstnären Andreas Wernersson som gjorde bra ifrån sig på det hala underlaget i finalen.

– Bilen var alldeles för understyrd i regnet och jag fick verkligen kämpa för pallplatsen, men Solvalla verkar vara min bana, säger Wernersson efter finalheatet.

Resultat RallyX Solvalla

Supercar-lites
1.Tobias Brink, KAK
2.Thomas Bryntesson, NMK Trögstad
3.Andreas Wernersson, Lidköpings KK
4.Viktor Johansson, Älvsbyns MS
5.Joachim Hvaal, NMK Grenland
6.William Nilsson, KAK

Totaltabell RallyX Supercar-lites
1.Tobias Brink, KAK, 117 poäng
2.Kevin Hansen, Götene MK, 109 poäng
3.Viktor Johansson, Älvsbyns MS, 84 poäng