Fredrik Åhlin siktar framåt efter snabba tider i Wales

Annons

En mycket motiverad och fokuserad Fredrik Åhlin startade den sista Rally VM-deltävlingen med sikte på pallplats. -Det var absolut min målsättning men redan på första sträckan blev det mer eller mindre rallycross, berättar Fredrik efter helgens VM-final.

– Vi kom ikapp bilen framför efter bara 15 km och tappade självklart tid men var ändå sexa på special sträckan. Och det var långt till mål och då var 20 sekunders tidsförlust inte mycket, berättar Fredrik.

När teamet var snabbast på mellantiden så hurrade mekanikerna inne i servicetältet, men tyvärr kom ett tyngre besked via telefon: – Vi är i mål på sträckan men fick hanka oss fram de sista kilometerna, en drivaxel hade gått sönder och det var tyvärr bara att kasta in handduken, berättar en bedrövad Fredrik.

Regnet öste formligen ner, men efter regn kommer solsken heter det.
– Det var tungt, riktigt tungt, men vi hämtade kraft och mycket mental styrka från vårt fantastiska team och ville verkligen visa att vi har med topptiderna att göra, fortsätter Fredrik.

Annons

LeoVegas World Rally Team reste sig ur regn och lera, levererade topptider under resten av rallyt och var snabbaste Ford WRC2.

– Det är aldrig kul att bryta ett rally, men tack vara reglerna får och kan man starta om till nästa dags etapp. Det medföljer självklart tidsstraff men det var viktigt för mig och Morten att få visa både för oss själva, men självklart också för våra samarbetspartners, att vi är med där framme när tekniken är med oss, summerar Fredrik årets sista rally.

Nu väntar hårt arbete för att kunna sätta en budget inför nästa års Rally VM.
– Vi blickar inte bara framåt – vi siktar framåt, avslutar Fredrik.

Annons