Tidemand har grepp om pallen i Rally Sweden

Annons:

Pontus Tidemand har verkligen visat framfötterna under den andra dagen av Rally Sweden. Ytterligare fem sträckor är avklarade och Pontus ligger tvåa i WRC 2-klassen.

Efter en strålande avslutning med en sträckvinst efter drivaxelproblem under fredagen, fick Pontus Tidemand och Jonas Andersson en flygande start på lördagen. Snabba tider flyttade raskt upp dem från fjärdeplatsen till andraplatsen i WRC 2-klassen, samtidigt som flera av konkurrenterna stötte på problem. Pontus höll sig i toppskiktet dagen igenom och var konsekvent snabbast eller näst snabbast när han gjorde en rejäl laddning för att ta in tid på Elfyn Evans i ledningen. På den avslutande superspecialen på Färjestadstravet tog Pontus dagens sista sträckseger och håller andraplatsen med ett krympt tidsglapp till Evans, som nu är 17.9 sekunder före.

– Idag har vi haft riktigt kul, säger Pontus. Vi har gjort allt vi kunnat för att äta tid och vi har tagit igen mycket av det vi förlorade igår. Roligast var helt klart Vargåsen, som är den häftigaste sträckan jag vet och som vi gjorde två snabba vändor på. Jag skulle önska att vi hade fler sträckor kvar eftersom det inte är enkelt att ta igen nästan 18 sekunder på bara en sträcka. Evans är en duktig chaufför som inte släpper efter så lätt om han nu inte gör ett misstag. Men vi viker oss inte än, det är inte avgjort förrän vi kört de sista 15 kilometrarna.

Imorgon väntar endast en sträcka, Värmullsåsen, då Lesjöforssträckan var tvungen att strykas på grund av de dåliga vägförhållandena.
Rally Sweden WRC 2 efter SS17:
1. Evans
2. Tidemand +17.9
3. Grondal +1:50.6
4. Lappi +1:59.3
5. Brynildsen +2:28.8

Annonser: