Markus Theorin tog hem Simrishamnsmixen 2016

Annons

Det tog inte många tävlingar i 4wd innan Markus Theorin tog hem en rejäl totalseger. 170 bilar kom till start och när alla sträckor summerats var det den unge Skillingarydsföraren som var snabbast av alla.

Och på en total tredjeplats kom Danne Wall från Motala med sin Volvo som blev snabbaste 2wd-totalt. Här följer tävlingsrapporten från årets premiär utav Sydsvenska rallycupen och Simrishamnsmixen signerat Mats Bergman.

”I väldigt många klasser var det detta år oväntade segrare vilket lovar gott inför kommande tävlingar i cupen. När Stoffe Nilsson, Hässleholm strax efter tio på lördagsförmiddagen gav sig ut från Autoseum i Simrishamn på en rundtur i Skåne och direkt satte upp farten med två sträcksegrar trodde nog de flesta att det skulle bli som vanligt. Men Markus Theorin, Skillingaryd bjöd upp till kamp och låg inför sträcka fyra bara två sekunder efter. När sedan Stoffe fick bryta med drivaxelhaveri var kampen över och Markus och hans kartläsare Henrik Söderqvist kunde ta sin mest meriterande totalseger i karriären.

– Fantastiskt roligt med en seger i första grustävlingen, synd att Stoffe fick bryta så att kampen kom av sig. Vi hade en ruskig mängd tur i målsvängen på en sträcka då både jag och kartläsaren Henrik tappade koncentrationen men det ordnade sig, säger Marcus, en mycket glad segrare.

Annons

Efter blott några få träningsmil i ny bil och ny klass gör Robert Scholander, Eksjö en överraskande bra insats med sin andra plats i klassen och också totalt.

Danne Wall

I R3 2WD Elit startade Mattis Olsson, Gullabo med högsta tempo i sin come-back efter ett halvårs uppehåll men drabbas av tekniskt strul på SS 3 och så tar östgöten Daniel Wall, Motala över ledningen före Thomas Grönberg, Oskarshamn, en ledning som han inte släppete ifrån sig. Hans störste utmanare denna dag blev segaren i Division1 Joacim Kristiansson, Hörby som bara var en halv sekund efter i mål. Joacim följdes i sin tur av segraren i Division 2 Jonas Sandgren, Falköping. Båda dessa kan säkert räkna med att avancera till Elitklassen om de har samma fart i nästa deltävling

I R2-klassen segrade Victor Karlsson, Vimmerby och det med sådan fart att han kom på tolfte plats totalt.

I R1a Grupp E A-förare tar Thobias Svensson, Hörby med sig farten från vinterns RM-tävlingar och segrar ohotad före Andreas Olsson Kalmar som dock får se sig slagen av bäste B-föraren Magnus Sigvardsson, Hörby med två tiondelar. C-klassen vinns av Robin Håkansson, Gullabo

I C-förare R3 2WD vinner Lars Lindberg, Örkelljunga och får sin största framgång efter att debuterat så sent som förra året.

De tips som gavs för klass A-förare VOC R1b kom alla på skam. Där fick de vanligen så segerrika förarna från de södra distrikten ge sig för två östgötar. Fredrik Menck, Motala vinner före Mattias Andersson, V:a Östergötlands MK. Egentligen ingen överraskning då Fredrik tillhör landets mest meriterade Volvo-förare men också varit segerrik i både Renault Clio och BMW. Fredrik visar också att 240 fortfarande regerar i Volvoklassen. Kim Nilsson, Osby är bara 0,4 sekunder efter Mattias på tredje plats.

B-klassen vinns av Andreas Persson, Simrishamn och hemmaseger blir det också i C-klassen där Oscar Ljung segrar i sin allra första tävling. Skall bli spännande att följa hans fortsatta tävlande.

Simrishamnsmixen 2016 Simrishamnsmixen 2016 Simrishamnsmixen 2016

Nästa tävling i Sydsvenska Rallycupen är Silverkongen, ett samarrangemang mellan Kristianstads MK och Älmhults MK. Den 23 april ger sig förarna ut på 8 SS med en längd på mer än 70 km.”

Annons