South Swedish Rally blir VM-uppladdning för Emil Bergkvist

Som ett led i uppladdningen inför Rally De Portugal om en dryg vecka startar Emil Bergkvist i South Swedish Rally rallyt på fredag. Vid sin sida har han Henrik Appelskog som kommer hålla högerstolen varm åt Joakim Sjöberg de kommande två evenemangen.

Orsaken till detta är att Joakim blev pappa för en knapp vecka sedan och med Emil och teamets goda minne fokuserar på sin familj.

– Henrik och jag har den senaste tiden arbetat med att skapa förståelse för det system av noter jag använder och det har gått bra. Vi ser fram emot att få testa det här i skarpt läge och sätta samarbetet oss emellan innan vi åker till Portugal nästa vecka, säger Emil som precis gjort de sista justeringarna på den Mitsubishi som Ola Axelsson så generöst lånat ut till Sydsvenska rallyt.

Ambitionerna är, tävlingsmomentet till trots, inte inriktade på placeringar.
– Visst det är tävling, då vill man alltid prestera väl, men det är inte därför vi är här. Jag behöver få så många mil i fyrhjulsdrivet som möjligt, poängterar Emil.

– Sen är vi ju här för att tävla och då vill man ju alltid prestera maximalt, vi startar inte för att rulla igenom tävlingen, den saken är klar, avslutar Emil.