SEAT och PWR positiva till nya reglementet för STCC

Annons:

2017 byter det svenska mästerskapet i standardvagnsracing, STCC, tekniskt reglemente från TTA till TCR. Detta innebär ett stort steg mot produktionsbilar utvecklade av respektive tillverkare. Något som välkomnas av SEAT Sverige och PWR Racing Team.

– Vår nuvarande SEAT Leon STCC är den i särklass snyggaste bilen i mästerskapet. Men steget mot mer produktionsbaserade bilar är något vi välkomnar med öppna armar och beskedet blir knappast sämre med tanke på att SEAT har den just nu vassaste bilen för TCR-reglementet. Jag ser en enorm potential i den långsiktiga satsning vi gör tillsammans med PWR Racing inom STCC, säger Per Brinkenberg, märkeschef på SEAT Sverige på presskonferens på Grand Hôtel i Stockholm den 9 juni.

Det hade under en längre tid spekulerats i och ryktats om ett byte av reglemente i svensk racings kungaklass. När nu bytet sker är det med stora förhoppningar och stark tro på större startfält, fler team och tightare racing. TCR-reglementet som redan annamats över stora delar av världen öppnar också upp för gästspel av internationella team i Sverige och ger även svenska team stora möjligheter att köra utomlands.

– Nyckeln i TCR-konceptet är att bilarna kan köras i en mängd olika mästerskap och serier. Skandinavien och speciellt Sverige med sin historia inom standardvagnsracing är en oerhört viktig pelare i TCRs utveckling och jag tror att STCC – TCR Scandinavia kommer att bli en av de största mästerskapen inom detta reglemente. Sverige har banor som passar TCR-bilarna alldeles utmärkt, en viktig pusselbit för ett spännande mästerskap med bra racing, säger Marcello Lotti, en av nyckelpersonerna bakom TCR-reglementet.

Daniel Haglöf PWR Per Brinkenberg SEAT Sverige

Annons:

PWR Racing Team är väl förberedda på bytet och ställer sig oerhört positivt till att kunna tävla med en bil som är utvecklad och tillverkas av SEAT Sport. Teamet har ett tydligt mål i att tillsammans med SEAT Sverige och övriga partners vinna både team- och förarmästerskapet i STCC inom tre år.

– 2012 startade vi en resa som vi visste skulle bli oerhört tuff. Men nu står vi här som ett av de absoluta toppteamen i Sverige och det känns inte som att vi hade kunnat sitta i en bättre sits än vad vi gör just nu, avslutar Daniel Haglöf, VD på PWR Racing Team.

Annonser: