Andreas Wernersson tillbaka i RallyX Lites på Solvalla

Tidigare i veckan stod det klart att startfältet i RallyX Lites på Solvalla kryddas med ytterligare en toppförare. Tidigare STCC- och Clio Cup-stjärnan Andreas Wernersson är klar för start i en Supercar Lites-bil från Olsbergs MSE.

Det här blir Wernerssons tredje start för OMSE. Tidigare har han representerat teamet i RallyX Nordic just på Solvalla och kört en deltävling i Global Rallycross i USA. Nu har Wernersson fått chansen av Andreas Eriksson igen och är evigt tacksam för möjligheten.
– Jag är väldigt glad att Andreas tror på mig och har gett mig chansen att köra Lites-bilen igen, säger Wernersson.

Västgöten är tillbaka för att försöka upprepa förra årets succé där han slutade trea efter Tobias Brink och Thomas Bryntesson på Solvalla.
– Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte körde för seger. Självklart blir det svårt att matcha de som åker bilarna hela tiden men jag tror jag har god chans. Det är faktiskt bara en seger jag saknar i Lites-bil, säger Wernersson inför återkomsten.

Andreas Wernerssons meritlista är lång trots hans unga ålder. En karriär som startade i karting och folkrace tog honom sedan vidare till dubbla Clio Cup-titlar och en säsong i STCC med KIA. Segern i STCC tog han för övrigt på Solvalla, något som kanske kan vara ett gott omen inför helgens rallycrosstävling.

Fakta Andreas Wernersson
Född: 1994
Bor: Kvänum
Klubb: Lidköping KK
Kör just nu: V8 Thundercars där han för närvarande ligger på en sjätteplats i tabellen.