Jerker går för totalseger i East Sweden Rally

Annons

Under hösten rullar deltävlingar i årets Rally-SM snabbt förbi, bara ett par veckor efter den förra där Jerker Axelsson och Mattias Andersson bröt så är det i helgen dags för East Sweden Rally som körs runt Linköping.

Men en bruten tävling senast efter en liten brand i ett skydd under bilen så laddar Jerker och Mattias för att ta grepp om silverplatsen i årets Rally-SM. Redanb klar Svensk Mästare är PG Andersson som hoppar över tävlingen i Linköping nu i helgen.

– Nu skall vi verkligen gå all-in för totalvinst och bärga viktiga poäng för att kunna ta silvret i SM, berättar Jerker.

Under helgen skall totalt nio stycken specialsträckor köras och redan på fredag kväll startar tävlingen med tre stycken utmanande sträckor, där den första körs i centrala Linköping efter att man haft en ceremoniell start vid Stora Torget. Detta är publiksträcka som brukar locka flera tusen åskådare och sedan körs ytterligare två sträckor i skymningen på krävande grusvägar.

Annons

Under lördagen körs de avslutande sex specialsträckorna i trakterna runt Finspång, där bland annat en specialsträcka mäter hela 3,5 mil.

– På en sådan sträcka gäller det att vara på tårna direkt, får man till en sådan så kan man tjäna mycket tid och likaså fall man inte kommer igång bra så kan man tappa otroligt mycket tid, berättar Jerker.

Under hela helgen så är tävlingscentrum beläget vid Saab Arena, mitt i centrala Linköping och vid 16-tiden på lördagen så går första bil över målrampen.

Tabell Rally-SM – Trimmat 4WD efter fem av sju deltävlingar
1. Per-Gunnar Andersson, 134 poäng
2. Mats Jonsson, 69 poäng
3. Jerker Axelsson, 59 poäng

Annons