Elias Lundberg blir STARförare 2017

Annons

Efter flera omgångar av intervjuer där sista omgången skedde på annandag jul har STAR beslutat att rikta sitt stöd för 2017 till Elias Lundberg med team. Valet var inte lätt då Elias stod mot de två stora talangerna Dennis Rådström och Pontus Åhman; alla tre lovande förare för framtiden. Stödet från STAR ska gå till att placera Elias på startlinjen till en eller flera större internationella tävlingar under 2017.

– Alla tre kandidater imponerade stort under våra intervjuer och det känns nästan elakt att välja ut en person. Vi skulle gärna hjälpa alla tre men det är inte syftet med STAR och vi har inte den möjligheten. Elias mål för 2017 är att köra en hel SM-säsong och om möjligt ytterligare starter. Både Pontus Åhman och Dennis Rådström har målet och intentionen att köra internationellt kommande år och vi ser att vi kan hjälpa även Elias komma utanför landets gränser. Jag vill också poängtera att det här valet inte har grundat sig i en bedömning av vem av dessa tre som är den bästa föraren, säger styrelseledamot Ola Axelsson.

En förutsättning för stödet är att pengarna används till att komma till start i en eller flera internationella tävlingar. Detta för att förbereda Elias för en internationell karriär när det är dags för det. Budget för att tävla i SM ska till 100% säkerställas av teamet själva.

– Det har varit viktigt för oss att de pengar som STAR samlar in inte ska gå till att finansiera tävlande i SM. Mästerskapet är mycket bra för Elias för att skaffa sig erfarenhet men vi måste också betänka vad stödmedlemmar till STAR förväntar sig, säger ordförande Andreas Liljeberg och fortsätter.

Annons

Elias Lundberg blir STARförare 2017– Vi avslutar året med tillförsikt inför 2017 och vi känner oss helt säkra på att vi har gjort det bästa tänkbara valet för STAR. Hur mycket vi nu gemensamt ska kunna hjälpa Elias, för att få bästa möjliga start i sin karriär, avgörs av hur många stödmedlemmar och stödjande företag vi är, avslutar Andreas.

Fakta om STAR

 • Föreningsform: Ideell förening
 • Fullständigt namn: Swedish Talent Award for Rally ideell förening
 • Styrelse: Andreas Liljeberg (ordf), Ola Axelsson, Anders Banger, Curt Lundmark
 • Revisor: Johan Rudengren
 • Ersättningar: Allt arbete i styrelsen sker ideellt.
 • Vid avveckling: Vid avveckling tillfaller förenings alla tillgångar Barncancerfonden.
 • Hemsida: www.staraward.se
 • Facebook: www.facebook.com/swedishstaraward/
 • Stödmedlemskap: 100 kr/månaden eller uppåt.
 • Företagsstöd: Annonspaket med exponering på hemsida och uppmärksamhet på sociala medier – 5000 kr/år exkl moms.
 • SWISH: 1230411074
Annons