Här är Sébastien Ogiers M-sport Ford Fiesta 2017

Det blir en röd tjur på den regerande världsmästarens Sébastien Ogiers nya Ford nästa år. Samtidigt som teamkompisen Ott Tänak kommer till start i den blåvita designen som kännetecknat M-sport senaste säsongen. Det blir första gången som M-sport kommer till start i VM med två bilar i varsin design.

Med en regerande fyrfaldig världsmästare i teamet blir det förstås lite nya regler och rutiner för det hårdsatsande M-sport. En direkt nyhet blir att teamet kommer till start till VM-premiären med två, till det yttre, olika bilar när Red Bull valt att få synas extra mycket på Ogiers Ford med startnummer 1.

Ogier goes Ford Fiesta 2017

Den slutgiltiga designen är inte satt ännu, det blir till motorsportmässan Autosport International en bit in i januari. Där kommer Fordarna att visas upp till fullo. Men efter några veckors bilder och film på blåspräckliga eller helvita bilar börjar det nu klarna i hur M-sports båda bilar kommer att se ut när de kommer till start i premiären i Monte Carlo.

Ogier Ford Fiesta WRC 2017

Ogier får full Red Bull-mundering runt om bilen.

Ott Tänak

Ott Tänak kan till skillnad från teamkompisens bil att komma till start i teamets vitblåa blåa färger med MS-RT-loggan över bakhjulen samt nya sponorn Onebet på dörren.

 

Malcom Wilson (på engelska)
– We are immensely proud of the Ford Fiesta WRC and these eye-catching new liveries will add the finishing touch. The test livery captured everyone’s imagination so we were keen to incorporate this alongside our valued partners both old and new.

– We can’t wait to see both cars attack the stages of Rallye Monte-Carlo in their finalised designs. Until then, all that remains is to wish everyone a Merry Christmas and all the best for what looks set to be an exciting New Year which kicks-off with the final livery reveal at Autosport International.