Hjulkalender 2016 – lucka 5: Dramatik i uppländska Sommarvalsen 2006

Då var vi framme vid lucka nummer 5 och här kommer en såväl turboladdad som överladdat Tobias Söderqvist som gör en jätterullning på den sista sträckan i 2006 års Sommarvalsen, en tävling som ingick i Supercupen.

Året var 2006, SMK Uppsala stod som arrangör till den näst sista deltävlingen i Supercupen med sin tävling Sommarvalsen och de uppländska skogarna norr om Uppsala var invaderade av landets bästa rallyteam. Några som var på tårna var Tobias och Joakim Söderqvist från AMF Årsunda som var på väg upp i resultatlistan i klassen för A-2wd.

Men på den sjunde och sista sträckan gick det åt skogen bokstavligt talat för duon när de blev överraskade i en lika snabb som lurig vänstersväng. Tävlingen var över men några år senare skulle det blir SM-guld i 2wd för duon, då med den välkända apelsinfärgade Corollan.

Mats Jonsson vann tävlingen totalt före Bengt Abrahamsson medans Leffe Petersson tog hem 2wd. När du kollat klart på filmklippet så kan du här lästa ett fullmatat bildreportage från tävlingen på Motorsport4sales arkivsajt.