Spännande premiär för RallyX On Ice väntas i Söderhamn

Annons

Det blir start i Söderhamn och mål i Östersund när vinterserien RallyX On Ice tar ny fart. Årets upplaga av rallycrossmästerskapet för Supercar Lites-bilar kommer att drivas i ett samarbete mellan STCC AB, JC Raceteknik och Olsbergs MSE.

Till premiären, under SM-veckan i i Söderhamn, är 18 bilar anmälda och i startlistan återfinns bland annat regerande RallyX On Ice- och RallyX Nordic-mästaren Kevin Eriksson. Även 2016 års RallyX Lites-mästare Thomas Bryntesson kommer till start.

Till den andra och tredje deltävlingen i mästerskapet är intresset också stort vilket bekräftas av JC racetekniks Joel Christoffersson.

– Det känns som att alla vill vara med. Vi har bland annat förare från USA som vill komma hit och köra tävlingarna i Norge och Östersund. Så intresset är stort för RallyX On Ice, säger Joel.

Annons

RallyX on Ice startar i samband med SM-veckan i Söderhamn den 5 februari och fortsätter till Norge första helgen i mars. Den norska tävlingen körs i samarbete med NMK Gol på Fuglehaugen motorsenter.

Finalen avgörs veckan efter, den 11 mars, där Jämtlands MK arrangerar tävling på Östersunds Motorstadion.

Supercar Lites

Precis som tidigare avgörs RallyX On Ice med Supercar Lites-bilar från Avitas Motorsport och Olsbergs MSE. Bilarna är fyrhjulsdrivna och har 320 hästkrafter.

RallyX On Ice 2017

5 februari 
SM-veckan Söderhamn, Helsinge Motorstadion.
Klasser: Supercar Lites, Supernationell klass -1 -2400-2150.

4 mars
Gol, Norge, Fuglehaugen Motorsenter.
Klasser: Supercar Lites

11 mars
Östersund, Östersunds Motorstadion
Klasser: Supercar Lites, 2400.

Annons