Pontus Tidemand leder Rally Argentina

Debuten i Argentina har fått en klockren start för Pontus Tidemand. Efter den första tävlingsdagen har han ett massivt övertag i WRC 2-klassen.

Pontus Tidemand och kartläsaren Jonas Andersson högg direkt tag i ledningen när Rally Argentinas första sträcka gick av stapeln på torsdagskvällen. Med ett försprång på två sekunder tog de sig an fredagens åtta sträckor med bravur. Ledningen ökade markant under loppet av dagen efter en kontrollerad insats där de var snabbast på samtliga sträckor. På fredagskvällen hade de hela fyra och en halv minut tillgodo på tvåan Pedro Heller.

– Vi har haft en smidig dag utan misstag eller problem och jag är hittills väldigt nöjd. Sträckorna och förhållandena är utmanande, men jag tycker om det. Det mesta av tävlingen är kvar och nu behöver vi fortsätta att hålla fokus på jobbet vi är här för att göra. Jag har varit i den här positionen med en stor ledning förr och det är ett knepigare läge än man kan tro. Man får inte tänka för mycket på det utan försöka njuta av tävlingen och ta sig i mål, säger Pontus.
Rally Argentinas WRC 2-klass efter 9 av 18 sträckor:
1. Pontus Tidemand (SWE)
2. Pedro Heller (CHL) +4:30.7
3. Juan Carlos Alonso (ARG) +5:22.3