Pontus Tidemand trea inför lördagsetappen i Portugal

Annons

Årets första stora kraftmätning är i full gång i Rally Portugal där alla WRC 2-ekipage deltar. Pontus Tidemand är med i toppstriden och efter de nio första sträckorna ligger han på tredje plats i WRC 2-klassen.

Som ledare i mästerskapet är taktik minst lika viktigt som fart för Pontus Tidemand och co-drivern Jonas Andersson i det portugisiska VM-rallyt. De undviker de stora riskerna men håller sig ändå på pallplacering och fredagens sträckor banade väg för en spännande kamp om andraplatsen med finnen Teemu Suninen. De hann byta positioner några gånger under dagen och inför de två avslutande publiksträckorna hade Suninen ett försprång som Pontus nästan suddade ut. Nu skiljer bara två sekunder mellan dem och spänningen står sig till morgondagen. Pontus teamkamrat Andreas Mikkelsen har ledningen i klassen.

– Att gå från att köra lugnt och säkert i Argentina till en ordentlig fight här där många pushar hårt, den omställningen har inte varit helt lätt. Sträckorna är dessutom en utmaning – man får mer eller mindre köra runt stenarna för att undvika punktering och det gör det svårare att hitta rytmen. Men dagen har gått bra och utan problem för vår del. Vi tänker på mästerskapet men är trots det med i topp tre och kampen med Suninen om andraplatsen triggar oss. Lång dag imorgon så det är bara att fortsätta som vi gör, säger Pontus.
Rally Portugal WRC 2 efter 9 av 19 sträckor:
1. Andreas Mikkelsen (NOR)
2. Teemu Suninen (FIN) +1:04.5
3. Pontus Tidemand (SWE) +1:06.8
4. Quentin Gilbert (FRA) +3:48.1
5. Pierre-Louis Loubet (FRA) +4:13.1

Annons