Jacob Jansson redo för Rally-SM – i Finland

Jacob Jansson och Stefan Gustavsson är redo för helgens premiär av det finska rallymästerskapet, Artic Rally. En satsning som gjorts möjlig av teamets sponsorer efter tre raka SM guld hemma i Sverige.

Redan före jul skrev vi om Jacob Janssons satsning på det finska mästerskapet. Då var det flera veckor kvar, men dom veckorna har gått och redan flög Jacob och Stefan till Rovaniemi i norra Finland för att på måndagmorgonen börja med reccen inför mästerskapets första deltävling, Artic Rally.

Tävlingen startar på fredag lunch och går i mål på lördag kväll. Det är 11 sträckor fördelat över 26 mil, och ingen sträcka går två gånger.

– Det ska bli riktigt kul att komma igång årets säsong, och den börjar med 26 mil långa Artic rally i Rovaniemi. Helgen kommer bli riktigt utmanande med ett så långt rally, det gäller att få bil och däck att hålla hela tävlingen men samtligt har vi 16 stycken till i klassen att slåss emot, berättar Jacob.

I klassen SM2 för otrimmade 4wd-bilar är det 17 ekipage som kommer till start och Jacob och Stefan går ut först i klassen med nummer 17 på dörrarna.

– Vi ska lägga upp en bra däckstrategi tillsammans med Pirelli och sedan börja i vårat tempo och sedan öka om det kommer behövas, avslutar Jacob.