Thierry Neuville snabbast på Shake Down inför Rallye Monte Carlo 2018

Då var 2018 års VM-säsong igång, kan man väl säga, när VM-ekipagen gav sig ut på onsdagens Shake Down inför premiärtävlingen Rallye Monte Carlo. Det blev dubbelt Hyundai i toppen med Neuville en tiondel före Sordo.

De fem snabbaste bilarna var inom 0,8 sekunder längs den 3,35 kilometer långa sträckan i de franska alperna när Shake Down genomfördes. I solsken och flera plusgrader kunder publiken se sina favoriter.

De som verkar gjort sin läxa bäst under jul och nyår verkar vara Hyundai Motorsport som fick med två bilar i topp, Neuville med en tiondel före Sordo.

– Vår set-upp kändes bra. Vi har hittat bra inställningar och hade även ett bra test innan. Bilen är rätt lik fjolårets, så det borde vara samma känsla. Jag känner mig säker. Alla är förväntansfulla inför den nya säsongen och jag ser verkligen fram emot den. Det kommer att bli tufft, men det kommer gå bra, sa Neuville efter ”nedskakningen”.

Tredje tiden satte Toyota-debutanten Ott Tänak med en halvsekund upp till Neuville.

– Jag är säker på att vi har mycket kvar att lära, att se vart gränsen går, men för stunden känns bilen bra, säger Tänak som inte var helt nöjd med sina inställningar.

Topp-10 Shake Down Rallye Monte Carlo 2018
1 Thierry Neuville Hyundai i20 2m00.2
2 Dani Sordo Hyundai i20 +0.1s
3 Ott Tänak Toyota Yaris +0.5s
4 Kris Meeke Citroën C3 +0.7s
5 Andreas Mikkelsen Hyundai i20 +0.8s
6 Jari-Matti Latvala Toyota Yaris +1.3s
7 Sébastien Ogier Ford Fiesta +1.4s
8 Elfyn Evans Ford Fiesta +1.9s
=9 Craig Breen Citroën C3 +2.7s
=9 Esapekka Lappi Toyota Yaris +2.7s