Albin Nordh till Rally Vännäs i uppdaterad Renault Twingo R2

På fredag kväll startar Albin Nordh och Linn Karlsson från Ydre MK i Rally Vännäs där de gör upp om poängen i JSM Otrimmat. Linn tar hand om kontoret och notläsningen medans landslagsföraren Albin sköter ratt och pedaler. Med sin Renault Twingo R2 tävlar de i JSM – Otrimmat 2WD.

Det blir premiär i årets JSM för Ydre MKs unga och mycket lovande förare Albin Nordh och han kommer att få göra upp med ytterligare nio av Sveriges absolut bästa rallyjuniorer i klassen för Otrimmat 2wd.

Teamet har testat inför SM-premiären då de var i norra Värmland med den nylackade bilen för notträning, att hitta samspelet i bilen och hitta rätt inställningar för vinterhjulen.

Albin Nordh och Linn Karlsson

– Bilen går riktigt bra och vi gör framsteg i samarbetet mellan förare och kartläsare hela tiden. Vi ser fram mot tävlingen där vi hoppas allt ska fungera, säger Albin.

-Vill ju komma i mål och få med oss SM-poäng, flikar Linn in.

För Albin är det här ett fint avstamp in i 2018 års rallysäsong där satsningen i första hand blir Junior-SM i Rally men även barmarkssäsongen i Svenska Rallycupen. Med milen kommer farten och med farten kommer resultaten, så ett delmål är att se målskyltar på varje tävling.

Albin Nordh från Kisa är uttagen till utvecklingslandslaget i rally. Detta är gruppen just under de tre förarna som representerar Svenska Juniorlandslaget i rally 2018.

Renault Twingo RS R2 EVO+Fem mycket lovande unga talangfulla förare finns med i utvecklingslandslaget, där ska de få utbildning och stöttning för att kunna ta sig vidare i sina karriärer. Förhoppningen är ju både från förare och Bilsportförbundet att dessa fem ska ta klivet in i Juniorlandslaget.

– Jag har varit med och arbetat kring landslaget i snart sju år och aldrig har det känts så här bra för mig och jag tror det gäller även förarna när det gäller det landslagsupplägg som vi arbetar med nu, men samtidigt kan vi inte stanna upp, det finns mycket mer som kan utvecklas och mycket mer som vi redan har planer på för att ytterligare stötta landets duktiga landslagsförare, säger förbundskapten Magnus Lampert.

-Jag vill fortsätta utvecklas och samla på mig rutin och erfarenhet, sen kan man sätta upp nya mål, svarar Albin på frågan om vad som är viktigast med vintersäsongen.

UPPDATERING Fredag den 2 februari kl. 17.00
Tyvärr tog äventyret i Vännäs slut innan det började då motorn i Twingon strejkade efter besiktningen. Efter att gått genom allt, men ändå inte fått igång den, packade teamet ihop för att bege sig hem till Östergötland för att se över 1600-motorn. Vi håller tummarna för att felet inte är allt för omfattande och att de är tillbaka igen till nästa SM-deltävling som körs i Östersund den 23-24 februari.

Albin Nordh

Snabba fakta om Albin Nordh
Född: 1998-08-18
Bor: Kisa
Yrke: Kör lastbil på Kisa Återvinning AB
Hobby: Motorsport
Klubb: Ydre Motorklubb
Tävlingsdebut: Folkrace (2013) Rally (2015)
Meriter:
Duntiscupen 2013 (Folkrace) 1:a .
Sprintcupen 2014 (Folkrace) 1:a .
Utbildningsrally 2015-2016: ca 20 tävlingar sämsta placering 4:a
Rally 2017: Totalsegrare klass B-förare 2WD i Svenska Rally Cupen
7 gånger klassegrare,  3 gånger 2:a och 2 brutna tävlingar.

Renault Twingo RS R2 EVO+

Snabba fakta om bilen
Märke och modell: Renault Twingo RS R2 EVO+
Årsmodell: 2012
Motor: 1600cc
Effekt: ca 205hk
Transmission: Sadev 5-växlad sekventiell växellåda med lamelldiff
Stötdämpare: 3-vägs ställbara Öhlins
Bromsar: Brembo
Hjul: På grus 15/6 (tum).  På snö 16/5 (tum)