Dennis Rådström och Johan Johansson efter Rally Sweden 2019

Hemmaföraren Dennis Rådström från Torsby tillsammans med sin kartläsare Johan Johansson från Valdemarsvik var på väg mot sin andra raka seger i Rally Sweden i Junior-WRC, men de tvingades bryta i en ledning på nästan två minuter under lördagen. De startade om till söndagen och kunde köra in på en åttonde plats.

– Det har vart en tävling med mycket upp och ner, men vi avslutar på topp med en mycket bra känsla, säger säger Johan.

Dennis och Johan visade imponerande fart under helgen i Rally Sweden, och hade vid lunchtid på lördagen kört till sig en ledning på en minut och 45 sekunder i JWRC-klassen. Dennis och Johan har under hela helgen haft en bra känsla i bilen och är nöjda med sin insats.

– Det har vart mycket action i helgen, och kanske lite för mycket till och med, säger Dennis med ett leende på läpparna.

– Vi har höjt oss nått enormt denna tävlingen, både med noterna och inställningarna på bilen. Vi har pushat hårt och visat svenska folket att vi är att räkna med, fortsätter Dennis.

Trots att de tvingades bryta, och tappade alla chanser till en framskjutet resultat, så får de ändå med sig en bra hög med mästerskapspoäng då alla sträcksegrar ger en poäng i mästerskapet.

– Jag ser ljust på framtiden, vi har farten och noterna funkar kanon. Men misstag blir det när man åker så fort som vi gör, säger Johan.

Dennis Rådström och Johan Johansson efter Rally Sweden 2019

Supporten för Dennis och Johan har vart stor i skogen under hela helgen.

– Supporten har vart fantastisk hela helgen med mycket svenska flaggor och oranga supportrar som hejat på oss ute i skogarna.

Nu väntar ett par månaders uppehåll i Junior-WRC, innan den nästa deltävlingen avgörs på asfalt på den franska ön Korsika sista helgen i mars.

– Nu väntar mycket förberedelser och tester för att komma så bra förberedda som möjligt till Korsika, avslutar Dennis.