Hyundai Motorsport inför Rally Sweden 2019

I fjol tog Hyundai Motorsport första- och tredje- och femteplatsen i Rally Sweden när Thierry Neville rattade hem sin första seger i det svenska VM-rallyt. Andreas Mikkelsen blev trea och Hayden Paddon blev femma. I år siktar teamet högre med en niofaldig världsmästare med som tredjeförare.

Som vinnare av Rally Sweden i fjol och med en fin andraplats i årets premiär av Rally-VM, Rallye Monte Carlo, får Hyundais Theirry Neuville ses som en av de absoluta storfavoriterna att ta hem årets upplaga av Rally Sweden.

Annons:

Trea i Rally Sweden i fjol men med en misslyckad premiär i Monte Carlo, norske VM-föraren Andreas Mikkelsen kommer revanschsugen till de svenska, och norska, rallyskogarna. Visst är han en vinnarkandidat – men då måste allt klaffa in i minsta detalj.

I fjol körde Hayden Paddon in på en fin femteplats för Hyundai. Men i år har det koreanska VM-teamet bytt ut Nya Zeelands rallystolthet till en niofaldig livs levande rallylegend. Sébastien Loeb är tillbaka i de svenska rallyskogarna. Han har redan hunnit testa gränsena på vad i20-Coupé-bilen går för, läs mer om rullningen på test här. Men det är inte en mätt världsstjärna som kommer till Sverige, istället ville han ha nya utmaningar när han skrev på för Hyundai.

Den 14 februari startar Rally Sweden 2019.

Annons: