Snacka om Shake down – action på R5-testen inför Rally Sweden 2019

På torsdag startar årets Rally Sweden, men redan idag var flera av R5-teamen ute på gemensam test och det slutade i snöskottning för vissa. Om de har sånt här tempo nu, hur kommer det bli när är på riktigt?

WRC2 Pro, WRC2 och blandade R5-ekipage kommer att förgylla det svenska VM-rallyt Rally Sweden. Med flera världsstjärnor, svenska förare, världens bästa rallycrossförare, snö-rookies, nya Polon och beprövade Skodor, Fordar, franska bilar och en och annan Mitsubishi så är klassen för R5-bilar något av ett getingbo.

Flera av teamen testade gränserna idag på test inför årets andra deltävling i Rally-VM. Och det var bra attack. Kolla in det här klippet från YouTube-kanalen Passats de Canto.

På torsdag morgon är det shake down och på kvällen startar rallyt på riktigt. Fortsätter de i det här tempot så kan det behövas lyftas bil på Travbanan i Karlstad.