Tider och resultat från rally och rallycrossen i SM-veckan

Annons

Under fredagen kommer Rallysverige att stå still, likt hela Sverige gjorde på 80-talet när Ingemar Stenmark åkte slalom. Nu liksom då är det jakten på tiondelar på snö och is som gäller, när 36 rallyekipage göra upp om SM-medaljer i Rallysprint, vinterupplagan.

Rally, rallycross och crosskart kommer att avgöras under fredagen med start redan klockan 08.00 på fredagsmorgonen kring och på Bergsåkers travbana i Sundsvall. Mellan 08.00 fram till klockan 12.00 är det kval som gäller. Sen får funktionärer och tävlande vila fram till 13.00 innan finalerna drar igång.

Allt sänds på SVT Play www.svtplay.se medans den linjära SVT1 hakar på efter lunchen och visar finalåken som komplement över det vanliga tv-nätet.

2018 års SM-sprintar, vinter och sommar, vanns av Mattias Adielsson i 4wd-klassen. I år kommer han till start i sin blivande EM-bil Citroën C3 R5. Läs mer om Mattias Adielssons uppladdning och premiären på snö och is med den franska rallybilen.

Annons

I år får den regerande mästaren tuff konkurrens av några nya namn i sprintsammanhang, bland annat Patrik Flodin och Johan Kristoffersson. Kristoffersson som i helgen vann SM-premiären i rally, före just Patrik Flodin.

För fjärde vintern i rad kommer rallycrossens Supercar lites att vara med i en SM-vecka vinter. Två gånger tidigare har Sebastian Eriksson kört hem guldet. Samtliga år har den snabbaste föraren kört för Olsberg MSE-teamet. Största hotet mot att den sviten bryts i år får Kevin Hansen anses vara. Hansen som kommer till start i en bil från Team Färén. Varning också för rallyprofilen Pelle Wilén som utmanar rallycrossproffsen.

Resultatlänkar för fredagen (Raceconsulting):
Resultat för SM-sprinten kval (för dator)
Resultat för SM-sprinten kval (för mobil/surfplatta)
Resultat för SM-sprinten finaler (för dator)
Resultat för SM-sprinten finaler (för mobil/surfplatta)

Resultat Rallycross och Crosskart Xtreme

Länk till anmälningslistan för rallybilar.

Startande i Rallycrossen:
1. Martin Jonsson, Woxnadalens MK
2. Pelle Wilen, Strängnäs AMS
3. Kevin Eriksson, MK SPEED
4. Oliver Eriksson, MK Speed
5. Jimmie Walfridson, Mk Ratten
6. Sondre Evjen, NMK GOL
7. Ben-Phillip Gundersen, NMK Solör
8. Sebastian Eriksson, Hagfors MK
9. TBA, TBA
10. Adam Westlund, Gestrike RT

Annons