TOYOTA GAZOO Racing inför Rally Sweden 2019

Annons

Regerande märkesvärldsmästarna Toyota kommer till Sverige för revanch. Revanch för fjolårets missade pallplatser och med sikte på att följa upp succécomebacken 2017. Lyssna på kommentarerna från Jari-Matti Latvala, Ott Tänak och Kris Meeke inför Rally Sweden.

Efter nio av 16 sträcksegrar i Monte Carlo och premiären av Rally-VM så kommer Toyotateamet med sin Yaris till Rally Sweden med siktet på en seger.

Jari-Matti Latvala fick nöja sig med en femteplats i Monte Carlo men känner nog att ska chansen på en VM-titel leva kvar måste han grunda med en seger i Rally Sweden. 2017 års vinnare berättar på klippet att han ifjol inte hade de bästa förberedelser med kraftiga snöfall när de testade inför rallyt. Men i år har allt varit perfekt och den finske stjärnan känner att han har fått till bilen så som han vill ha den.

Snabbast på shake down, snabbast på den avslutande Power stage och tretton sköna VM-poäng inkasserade. Så kan man summera Kris Meekes premiär i WRC 2019. Nu kommer han till Sverige och Värmland för att för första gången köra en Toyota Yaris i ett riktigt vinterrally. Efter det vi har sett på Youtube från den nordirländska förarens träningar i vinterskogen så är det full attack. Det ska bli spännande att se och följa Meekes framfart om han hittar en blandning av attack men ändå med en viss smartness. Med sina hittills tre WRC-segrar ( Argentina -15, Portugal -16 och Mexico -17) har han visat att han har farten för att stå överst på pallen i ett WRC-rally.

Annons

Svårt att glömma vinsten och dramatiken från Mexico 2017, se klippet här.

Estländaren Ott Tänak tog sju av teamets sträcksegrar i Monte men fick nöja sig med en tredjeplats på pallen i premiären efter tekniska problem. Nu till det svenska VM-rallyt finns alla möjligheter att det blir en pallplats igen, och till och med en eller två platser bättre än i premiären. Här på klippet från TOYOTA GAZOO Racing berättar Ott vad han känner inför Rally Sweden.

Rally Sweden körs mellan den 14 till den 17 februari – vi ses i skogen!

Annons