Här tar Rally Mexico slut för Teemu Suninen

Det blev en tung start på det mexikanska VM-rallyt för Teemu Suninen och Mikko Markkula. Redan på den andra specialsträckan tog det roliga slut då Forden klippte en sten och slog sönder framvagnen så illa att det roliga tog slut.

2019 års säsong började inte bra för den finske Ford-föraren Teemu Suninen då han först åkte av vägen redan första kvällen, se Teemu Suninens avåkning i Monte Carlo här. I Rally Sweden såg det helt plötsligt mycket bättre ut när han ledde det svenska VM-rallyt innan segerdrömmarna tog slut i ett dike och sen mot ett träd.

Och nu i den tredje deltävlingen i Mexico tog det alltså slut redan på SS2, då den finska duon genade några centimeter för mycket och hamnade i en kaktusbuske med sönderslagen framvagn. Nog känns det som att Teemu Suninen nu hamnat i samma situation som Kris Meeke varit i hos Citroën tidigare. En snabb förare bakom ratten i en inte lika vass bil som konkurrenterna och som ständigt måste pressa över gränsen för att leverera, både för teamet och för sin egen framtida karriär.

Vi får hoppas att Teemu, Mikko och teamet tar ett steg tillbaka, analyserar varför det gått som det gått, och hittar en bättre balans mellan attack och kontroll. Annars är det risk för att det inte blir så många VM-poäng under 2019.

Och skulle man se det med blågula ögon så hade det ju varit upplagt för att ha Pontus Tidemand som tredje förare i teamet, en stabil, lugn förare men ändå med vinnarskalle och som vill upp i karriären.